shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

"De plaag van seksueel geweld duurt in stilte voort."

Deel

"De plaag van seksueel geweld duurt in stilte voort."

“Ik geloof dat de gevolgen van seksueel misbruik verschrikkelijk zijn, maar ook dat we allemaal een deel van de oplossing van dit probleem moeten zijn.”

J

imena León zet zich bij IJM Guatemala in tegen de plaag van seksueel geweld in haar land. Ze startte bij IJM als psycholoog en was verantwoordelijk voor de therapie en begeleiding van kinderen tijdens hun herstelproces. Eén van die kinderen was Jakelin. Momenteel is Jimena onderdeel van het CCW Team* dat psychologenteams van onze partners begeleidt.

“Ik zie hoe sterk de plaag van seksueel geweld is en hoe die in stilte voortduurt. Daarom ben ik tijdens mijn studie zoekende geweest in hoe ik iets kan betekenen en heb ik mijn studies en onderzoek hierop gericht. Eenmaal aan het werk bij IJM nam ik kinderen, zoals Jakelin, mee door het therapieproces. Dit is gericht op traumaverwerking, begeleiding in de moeilijkste momenten tijdens het juridische proces, het voorkomen van herhaling en coördineren van nazorg met onze partners. Ook spelen ouders een belangrijke rol in het herstelproces, zodat het herstel van het kind goed kan worden gewaarborgd.

lorem
Jakelin en Jimena

Emotioneel is het werk zwaar. Het is de grootste uitdaging om te voorkomen dat dit werk mijn eigen gezinsleven beïnvloedt. Voordat ik mijn huis binnenga en mijn zoon en man omhels, bid ik in de auto tot God om deze last van mij af te nemen.

Gelukkig geeft het me ook voldoening om de positieve veranderingen in de levens van de meisjes en jongens die geholpen worden te zien. De momenten dat ze je gaan vertrouwen en als de therapie een stuk rust brengt in hun pijn, geven hoop. Ook vind ik het bemoedigend om te merken dat ouders meer gaan begrijpen van het fenomeen en de impact van seksueel geweld. Ze verenigen zich met anderen in de strijd tegen deze vorm van geweld.”


*Case Collaborative Work

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up