shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Voor scholieren & docenten

Hoe maak je kinderen en tieners bewust van slavernij?

Wereldwijd leven miljoenen kinderen in slavernij. Zij worden mishandeld, misbruikt en uitgebuit, bijvoorbeeld in steenfabrieken of in de visserij. Deze kinderen gaan niet naar school, spelen niet buiten met vriendjes en hebben geen veilige plek om te wonen. Het is goed om kinderen en tieners in Nederland van deze realiteit bewust te maken. Kinderen en tieners hier kunnen meestrijden zodat kinderen die vastzitten in slavernij bevrijd worden!

Op deze webpagina zijn presentaties, lesprogramma’s, spreekbeurtpakketten en toolkits voor fondswervende acties te vinden, voor kinderen en tieners. Na het invoeren van een e-mailadres, ontvang je een link om de materialen te downloaden.

Bij vragen of opmerkingen kan er contact worden opgenomen met Joost Keesmaat – zie contactgegevens onderaan deze pagina.

We wensen je een inspirerende les toe!

Presentaties en lesprogramma’s voor kinderen

Spreekbeurtpakket voor kinderen

Spreekbeurt over slavernij

Ga jij ook een spreekbeurt houden over slavernij? Gaaf dat je deze uitdaging aangaat. Slavernij is best wel een moeilijk en heftig onderwerp. Tegelijk is het ontzettend belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen en volwassenen weten dat slavernij nog steeds bestaat.

We helpen je graag om een goede spreekbeurt te houden. In dit spreekbeurtpakket vind je informatie die je goed kan gebruiken voor je spreekbeurt.

Ontdek hier meer

Presentaties en lesprogramma’s voor tieners

Contact

Vragen? Suggesties? Overleggen over de mogelijkheden?

Wat anderen zeggen:

"We merken dat er een behoorlijke drive in de school is ontstaan om een verschil te maken voor kinderen, jongeren en volwassenen die leven in de hel van slavernij. De verhalen zijn schrijnend en maken indruk op onze leerlingen en collega's. We proberen met elkaar dit gevoel van onmacht en onrechtvaardigheid om te zetten in actie.

Een aantal collega’s geeft het goede voorbeeld; één collega loopt een marathon en er is een groepje van Maastricht naar Groningen gaan wielrennen. De acties lopen lekker. We zitten al op bijna 16.000 euro... Until all are free!"

Alex de Jong docent Gomarus College Magnolia

“Er is veel onrecht in de wereld. En het raakt mij het meest als kinderen de dupe zijn. Het is goed om kinderen bekend te maken met onrecht in de wereld. We kunnen ze daar niet van weghouden. En nog mooier is, dat zij daar een steentje aan kunnen bijdragen door geld in te zamelen om zo meer kinderen te kunnen bevrijden. Het verhaal van Kumar heeft de kinderen geraakt en in beweging gebracht!”

MEEMME WEVER CBS 'T GEBINT
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up