shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Belangrijke stap in strijd tegen mensenhandel Roemenië

Op de Dag van de Mensenrechten (10 december 2020) hebben onder andere de Roemeense Orthodoxe Kerk, het Roemeense Agentschap tegen de mensenhandel (ANITP) en IJM een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om mensenhandel te voorkomen en te bestrijden.

De meerderheid van de slachtoffers van mensenhandel in de Europese Unie komt uit Roemenië (74 procent), waarvan het merendeel (61 procent) seksueel wordt uitgebuit. Slechts 0,2 tot 0,4 procent van de slachtoffers slaagt erin te ontsnappen, waarvan er nog minder een klacht indienen tegen hun mensenhandelaren; Slechts 1 op de 100.000 mensenhandelaren wordt momenteel veroordeeld (bron: http://basilica.ro/).

Deze samenwerkovereenkomst opent echter nieuw perspectief in de strijd tegen mensenhandel. “Deze bijeenkomst markeert een belangrijke dag in Roemenië,” aldus Shawn Kohl, directeur van IJM Centraal- en Midden-Europa, die IJM vertegenwoordigde bij het ondertekenen van de overeenkomst. “Op deze dag komen leiders van de overheid en de kerk in eenheid samen omdat zij definitief een einde willen maken aan mensenhandel in Roemenië. De wortel van mensenhandel is niet kwetsbaarheid, maar de mensenhandelaren zelf. Daarom is het zo belangrijk om deze criminelen voor het gerecht te dagen, zodat zij de consequenties ondervinden van hun misdaden. Alleen dan zal mensenhandel stoppen.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up