Duizenden bevrijden.
Miljoenen beschermen.

Bewijzen dat gerechtigheid voor de armen mogelijk is.

Na vier verschrikkelijke maanden op Thaise vissersboten te hebben gewerkt, zijn 54 mannen die als slaaf werden gebruikt nu vrij. Dit is de eerste ‘slavernijzaak’ waar IJM Cambodja in heeft geassisteerd. De afgelopen vijftien jaar zette IJM Cambodja zich in tegen handel in kinderen voor de seksindustrie.

PHNOM PENH, CAMBODJA -

Lees verhaal

Lyna* doet erg haar best om te doen alsof er niets aan de hand is. Ze zit roerloos op haar barkruk, precies zoals het haar bevolen is. Ze groet iedereen, precies zoals het haar geboden is. Ze drinkt haar frisdrank en lacht vriendelijk naar de twee oudere mannen achter haar en daarna terug naar de peettante achter de tafel. Ze doet alles wat haar is opgedragen.

CAMBODJA -

Lees verhaal

IJM heeft samen met autoriteiten nabij Chennai meer dan 300 mensen bevrijd uit slavernij in een steenfabriek. Onder de slachtoffers waren 88 kinderen.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

Dinsdag hielp IJM lokale autoriteiten bij de bevrijding van 10 kinderen, vrouwen en mannen uit slavernij. Ze werden vastgehouden in een steengroeve in het zuiden van India. De families hadden kleine leningen afgesloten bij de eigenaar van de steengroeve. De rente die zij moesten betalen over die lening was te hoog om te kunnen betalen met het loon dat zij kregen. Een bekende methode om slachtoffers vast te houden. Ook gebruikte de eigenaar geweld om de families onder controle te houden.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

Realisatie: WebNL | Copyright 2016 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden