Duizenden bevrijden.
Miljoenen beschermen.

Bewijzen dat gerechtigheid voor de armen mogelijk is.

Dinsdag hielp IJM lokale autoriteiten bij de bevrijding van 10 kinderen, vrouwen en mannen uit slavernij. Ze werden vastgehouden in een steengroeve in het zuiden van India. De families hadden kleine leningen afgesloten bij de eigenaar van de steengroeve. De rente die zij moesten betalen over die lening was te hoog om te kunnen betalen met het loon dat zij kregen. Een bekende methode om slachtoffers vast te houden. Ook gebruikte de eigenaar geweld om de families onder controle te houden.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

Kerken in Guatemala hebben de handen ineen geslagen om seksueel geweld tegen kinderen te stoppen. Hierbij krijgen zij hulp van de first lady van het land. Deze week startte IJM samen met partnerorganisaties een training voor kerkleiders, om hun gemeentes te mobiliseren tegen seksueel geweld. De training is onderdeel van een landelijk preventie- en interventieprogramma dat wordt aanbevolen door de first lady.

GUATEMALA CITY, GUATEMALA -

Lees verhaal

Deze week vroeg de politie in Calcutta IJM om hulp bij het redden van drie jonge vrouwen. Zij waren het slachtoffer van mensenhandel en waren vanuit Bangladesh verhandeld naar een van de drukste rosse buurten van Calcutta.

CALCUTTA, INDIA -

Lees verhaal

Dankzij het snelle optreden van lokale overheidsbeambten en een IJM team, zijn 18 mensen, waaronder kinderen, vrouwen en mannen, bevrijd uit slavernij in een steenfabriek.

BANGALORE, INDIA -

Lees verhaal

Realisatie: WebNL | Copyright 2016 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden