STOP SLAVERNIJ!
EEN NIEUW LEVEN
VOOR CASSIE

Twee tienermeisjes zijn bevrijd uit een woning in Calcutta, waar zij werden verkocht voor seks. Samen met lokale autoriteiten haalde IJM de meisjes uit het privé-bordeel weg. IJM en lokale autoriteiten waren het netwerk van mensenhandelaren een jaar geleden op het spoor gekomen. Pas onlangs werd een van de nu bevrijde meisjes ontdekt en kon er genoeg bewijsmateriaal worden verzameld om de reddingsactie in gang te zetten.

CALCUTTA, INDIA -

Lees verhaal

Na verschillende reddingspogingen is een tienermeisje uiteindelijk bevrijd uit een gevaarlijke rosse buurt in Calcutta en krijgt ze nu een kans op vrede en herstel. Bijna drie weken geleden probeerden lokale autoriteiten haar voor de eerste keer te redden, nadat ze hadden gehoord dat ze minderjarig is en onder dwang in een berucht bordeel verbleef. Bij deze eerste reddingspoging sloeg het meisje echter angstig op de vlucht. Veel slachtoffers van sekshandel zijn namelijk gehersenspoeld en geloven dat de politie hen zal arresteren of misbruiken; op deze manier voorkomen handelaren dat de kinderen hulp zoeken.

CALCUTTA, INDIA -

Lees verhaal

De door IJM getrainde partnerorganisatie Jai Bhim Vikas Shikshan Sansthan (JBVSS) werkte samen met de autoriteiten in de staat Rajasthan om veertig mensen te redden uit slavernij in een bloedhete steenfabriek.

DELHI, INDIA -

Lees verhaal

Een lap stof en naald en draad mogen dan niet veel lijken, maar voor een groep jonge vrouwen in Mumbai hebben deze eenvoudige hulpmiddelen geleid tot nieuwe vaardigheden, nieuw vertrouwen en een inspirerende nieuwe droom voor hun toekomst.

MUMBAI, INDIA -

Lees verhaal

Realisatie: WebNL | Copyright 2017 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden