Onlangs hebben IJM en lokale autoriteiten een jongen bevrijd uit de wrede dwangarbeid in een Indiase snoepfabriek, na een ingewikkelde reddingsoperatie die meerdere staten besloeg. Hiermee kwam een eind aan de jarenlange zorgen en de maandenlange zoektocht van zijn familie.

CHENNAI, INDIA -

Lees verhaal

Er is een einde gekomen aan de vier jaar durende juridische strijd, met een resultaat waar Amina* van droomde: De twee mannen, die haar verraadden en verkochten in een rosse buurt, zijn schuldig bevonden aan hun misdaden. Zij kregen een gevangenisstraf van 7 jaar - de maximale straf - waarin ze Amina niets meer aan kunnen doen.

CALCUTTA, INDIA -

Lees verhaal

Meer dan 40 kinderen werkten zij aan zij met hun ouders in de steenfabriek tot ze gered werden. Antislavernij teams van de politie bevrijdden maar liefst 118 mensen en gaf ze hun vrijheid terug.

BANGALORE, INDIA -

Lees verhaal

Met de veroordeling van een Filipijnse man, die het voor zijn seksuele uitspattingen op vrouwen en kinderen had voorzien en een duister netwerk van cybersekshandel had opgezet, is een voorbeeld gegeven. In een duidelijk geformuleerde uitspraak bevond de rechter AJ* schuldig aan sekshandel en cybercriminaliteit, volgens drie verschillende wetten.

MANILA, DE FILIPIJNEN -

Lees verhaal

Realisatie: WebNL | Copyright 2017 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden