shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Filipijnse vrouw veroordeeld vanwege misbruik nichtje voor livestreams

Een vrouw die het misbruik van haar 6-jarige nichtje livestreamde, is door het Hooggerechtshof in de Filipijnen veroordeeld tot 40 jaar gevangenisstraf.

Een Filipijnse rechtbank sprak de straf al eerder uit in 2020, maar daartegen ging de vrouw in beroep. Nu heeft het Hooggerechtshof de beslissing van de lagere rechtbank overgenomen.

Agenten van de afdeling mensenhandel van de Filipijnse politie arresteerden de dader in 2016, na een onderzoek dat voortkwam uit een tip van de Amerikaanse FBI.

Ze bevrijdden het 6-jarige meisje, dat te zien was op beeldmateriaal dat was gevonden in de woning van de dader. De autoriteiten brachten ook het jongere broertje van het meisje en de dochter van de dader in veiligheid, omdat zij ook het risico liepen misbruikt te worden.

IJM ondersteunde de officier van justitie bij het vervolgen van de dader. "Zij had ook gedreigd het broertje van haar 6-jarige nichtje pijn te doen en seksueel te misbruiken,” vertelt Kathleen Joy Piccio-Labay, hoofd vervolging van IJM Manila. “Als kind besefte ze al dat ze werd uitgebuit door een familielid en ze verafschuwde het. Maar ze bleef meewerken om zo haar haar jongere broer te beschermen tegen hetzelfde lot. Totdat eindelijk de dag kwam dat ze bevrijd werden.”

Het exploiteren en misbruiken van kinderen voor livestreams is wijdverspreid in de Filippijnen. In een onderzoek van de Universiteit van Nottingham en IJM wordt geschat dat alleen al in 2022 bijna een half miljoen Filipijnse kinderen slachtoffer werden van deze misdaad, met bijna een kwart miljoen volwassen Filippino's die die misdaad in dezelfde periode pleegden.

“Daders ter verantwoording roepen voor hun misdaden is de sleutel om kinderen te beschermen tegen online seksueel misbruik,” zegt Reynaldo Bicol, directeur van IJM Manila. “Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk de rol van leden van de gemeenschap is om te zorgen dat daders worden tegengehouden. Ik dring er bij iedereen die kennis heeft van deze misdaad in hun buurt om dit onmiddellijk te melden bij de autoriteiten.”

Tot nu toe heeft IJM de Filipijnse autoriteiten ondersteund bij het bevrijden van ruim 1200 slachtoffers en de arrestatie van 386 verdachten, van wie er minstens 223 zijn veroordeeld.

Het meisje op de foto is niet het meisje dat bevrijd is, de foto is in scène gezet.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm kinderen tegen online seksueel misbruik.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up