shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Expositie in Delft over slavernijverleden en moderne slavernij

In de Oude Kerk in Delft is tot en met 14 september een expositie te zien over het slavernijverleden en moderne slavernij. Voor deze tentoonstelling, genaamd ‘De Dicht-bij-je-bed-show’, werkt de Oude Kerk samen met IJM en beeldmaker Daisy Ranoe.

Dit jaar wordt in Delft 150 jaar afschaffing van de koloniale slavernij in Nederland herdacht. Zo ontstond het idee voor deze duo-tentoonstelling, die enerzijds aandacht geeft aan zeevaarder Piet Hein en zijn tijd en anderzijds aan moderne slavernij.

Dagblad Trouw plaatste een reportage over de expositie. Nyncke Graafland, directeur van de Oude Kerk, vertelt daarin over de expositie: “We kijken naar Piet Hein als onderdeel van een systeem dat slavernij mogelijk maakte, maar dat geldt ook voor ons.”

Op de expositie wordt duidelijk dat moderne vormen van slavernij in elk aspect van onze samenleving doordringen. Beeldmaker Daisy Ranoe, die de tentoonstelling met IJM samenstelde, vertelt: “Moderne slavernij is juist een dicht-bij-ons-bedshow. Je hebt het aan, het zit in je telefoon, het kruidt je eten." Meer info over de tentoonstelling is te lezen op de website van de Oude Kerk.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up