shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Muziekdocent veroordeeld voor misbruiken van 8-jarige leerlinge

De rechtbank van La Paz (Bolivia) heeft 1 maart een muziekdocent veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een leerlinge. De uitspraak volgde op een juridische strijd van 9 jaar.

In september 2015 werd Carolina* misbruikt door de muziekleraar. Ze was toen nog maar 8 jaar. Haar vader deed aangifte, nam een advocaat in de arm en spande een rechtszaak aan tegen de dader. Helaas verslechterde de financiële situatie van het gezin na een aantal jaren van rechtszaken. Het lukte Carolina’s ouders niet langer om de advocaatkosten op te brengen. Er was dus geen advocaat meer die Carolina kon verdedigen in de rechtszaal.

Hierdoor werd de behandeling van haar zaak uitgesteld. Op dat moment adviseerde de rechter die toezicht hield op de zaak Carolina’s vader om IJM om hulp te vragen.

Op 5 februari 2024 raadpleegde Carolina’s vader IJM Bolivia. Minder dan een maand later deed de rechter uitspraak en kon het recht zegevieren. IJM had voor deze zaak de hulp van PROBOS ingeschakeld, een partnerorganisatie die door IJM getraind is om slachtoffers van seksueel geweld bij te staan. PROBOS beschikt over advocaten, maatschappelijk werkers en psychologen die kosteloos juridische en psychosociale hulp bieden aan slachtoffers van seksueel geweld.

Carolina’s vader sprak zijn dank uit voor de inzet van de teams van PROBOS en IJM Bolivia, omdat zij ervoor zorgden dat zijn dochter eindelijk recht werd gedaan. De uitspraak helpt Carolina om weer vooruit te kijken. Ze is nu 16 jaar en klaar om te beginnen aan therapiesessies met een vertrouwde psycholoog van PROBOS. Ze heeft nog een lange weg van herstel voor de boeg, maar dit is een eerste grote stap op weg naar haar emotionele genezing en herstel.

*Om haar privacy te beschermen, gebruiken we een schuilnaam.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm vrouwen, meisjes en jongens tegen seksueel geweld.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van seksueel geweld te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up