shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM en president Hooggerechtshof El Salvador bevestigen samenwerking

De directeur van IJM El Salvador en de president van het Hooggerechtshof van El Salavador hebben op 10 april een ontmoeting gehad om hun gezamenlijke toewijding te onderstrepen in het beschermen van vrouwen en kinderen tegen seksueel geweld.

In 2020 ondertekenden IJM El Salvador en het Hooggerechtshof een samenwerkingsovereenkomst, die IJM in staat stelde ondersteuning te bieden aan het Hooggerechtshof. Het gaat onder andere om steun aan rechters die gespecialiseerd zijn in zaken van geweld tegen vrouw en kinderen, steun aan forensisch personeel, psychologen en sociale dienstverleners die contact hebben met slachtoffers.

Enkele van de initiatieven die IJM in het land heeft uitgevoerd, zijn:

 • Een landelijke studie in 2022 over hoe het Hooggerechtshof zaken van fysiek en seksueel geweld tegen vrouwen en kinderen behandelt. Deze studie maakt duidelijk op welke gebieden rechters en andere justitieambtenaren training nodig hebben.
 • Dankzij het onderzoek kon IJM beginnen met het opzetten van een trainingsprogramma voor rechters in heel El Salvador. Een groep van 50 rechters rondde in september 2023 de eerste module van dit programma af.

Tijdens de recente ontmoeting tussen IJM en de president van het Hooggerechtshof van El Salvador, onderstreepte IJM haar toewijding om rechters een goede training te bieden om zaken van geweld tegen vrouwen en kinderen goed te kunnen behandelen. Een nieuwe groep rechters zal naar verwachting in de zomer van 2024 beginnen met hun opleiding.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Gegevens

Uw donatie:

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up