shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Survivors verenigen zich in strijd tegen seksueel geweld in Latijns-Amerika

Survivors uit vijftien Latijns-Amerikaanse landen zijn samengekomen in Argentinië om een beweging te vormen die kinderen beschermt tegen seksueel geweld. Gezamenlijk vormen ze het netwerk ‘Brave Movement’. De groep is begonnen met het ontwikkelen van een strategie gericht op preventie, genezing en gerechtigheid.  

De beweging strijdt ervoor dat kinderen beter worden beschermd tegen seksueel geweld. Zo pleiten de survivors voor het afschaffen van de verjaringstermijn voor zaken van seksueel geweld tegen kinderen. Die verjaring betekent dat het voor veel kinderen onmogelijk is om hun recht te halen, simpelweg omdat ze ‘te laat hebben gesproken’.

Liza, één van de survivor-leiders, zegt: “De lancering van Brave Movement brengt activisten en survivors uit de hele regio bij elkaar om hun krachten te bundelen, om te weten dat ze niet alleen zijn en, dat is het allerbelangrijkste, om de stem van survivors te vertegenwoordigen bij besluitvorming op regionaal en mondiaal niveau.”

Brave Movement groeit sterk en zal binnenkort deelnemen aan een belangrijke conferentie voor het beëindigen van geweld tegen kinderen in Colombia, de ‘First Global Ministerial Conference on Ending Violence Against Children’.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm vrouwen, meisjes en jongens tegen seksueel geweld.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van seksueel geweld te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up