shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Jenette begeleidt kinderen die bevrijd zijn uit cyberseks

Deel

Jenette begeleidt kinderen die bevrijd zijn uit cyberseks

‘Dit werk geeft heel veel voldoening’

R

eddingswerkers van IJM zetten alles op alles om, samen met lokale overheden, kinderen te redden uit geweld en misbruik. Daar blijft het echter niet bij. Nadat een kind gered is uit slavernij, volgt een lang proces van herstel en genezing. Daar komen mensen als Jenette in beeld.

Jenette is een van onze social workers in Cebu. Zij zorgt ervoor dat slachtoffers niet alleen worden gered, maar ook hersteld.

“Eigenlijk wilde ik leraar worden op school en de wereld rondreizen”, vertelt ze. “Waarom leraar? Omdat ik geloof dat als je kinderen onderwijst, ze gaan begrijpen wat waarheid is en wat er echt gebeurt in de wereld.”

“Kinderen blijven maar vragen. Dat vind ik zo leuk aan kinderen, ze zijn zo nieuwsgierig. Ik geloof dat als je wilt onderwijzen, je moet beginnen bij kinderen. Liefst op zeer jonge leeftijd. Zo plant je zaden, die later tot bloei komen. Kinderen zijn de toekomst van deze wereld.”

Jenette wil kinderen helpen in hun begrip van de wereld om hen heen, zodat ze zich bewust worden van hun plek en bestemming. Dat is wat haar naar IJM bracht. Als het leven van een kind is verbrijzeld door misbruik en uitbuiting, helpt zij om de brokstukken weer bij elkaar te rapen. Soms betekent dit dat ze gewoon met kinderen speelt of hun tekeningen bewondert. Of ze bereid kinderen voor op een belangrijk gesprek of ze helpt hen om te gaan met heftige gevoelens, die ineens kunnen opduiken.

“Het is werk met een grote verantwoordelijkheid, maar tegelijk geeft het heel veel voldoening”, zegt ze. “In het helpen, begeleiden en ondersteunen van deze kinderen, voel ik mij altijd hoopvol. Ik word geïnspireerd als ik met reddingsteams werk en geloof dat de kinderen die zij bevrijden een mooie toekomst wacht.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up