shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Mukasa van Joost

Deel

Brief aan Mukasa van Joost

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Uganda, 19 juni 2021

Beste Mukasa,

Als vader van twee jonge kinderen, stuur ik je deze brief, omdat ik mij niet kan voorstellen wat er door jou heenging toen je ontdekte wat jouw dochter van zeven jaar was aangedaan. Wat moet je woedend, ontzet en ongelooflijk verdrietig zijn geweest. En nog zijn. Jouw lieve meisje, Mirembe.

Ze was op weg naar jou om je lunch te komen brengen toen een bekende van jullie haar pakte en zijn misdaad beging. Jullie ontdekten wat er moest zijn gebeurd toen jullie het bloed op haar jurkje ontdekten. Wat een drama, Mukasa!

Gelukkig was er iemand in jullie dorp die een training van mijn collega’s van IJM had gehad en jou met hen in contact bracht. Zij hielpen jullie direct door medische kosten voor hun rekening te nemen, de politie te ondersteunen in het onderzoek tegen de dader en in de rechtszaak die volgde. Wat ben ik blij dat wij als IJM jou en je gezin in deze verschrikkelijke moeilijke tijd konden bijstaan en zullen blijven bijstaan zo lang nodig is. We laten jullie niet los!

Ik ben blij te horen dat het nu goed gaat met Mirembe. Zelf zeg je dat mijn IJM-collega’s je kindje hebben gered. Maar realiseer je dat de liefde die jij je dochter gaf en geeft het belangrijkste is dat ze nodig heeft. Als papa’s mogen wij er onvoorwaardelijk voor onze prachtkinderen zijn. En wij zullen je blijven ondersteunen in de zaak tegen de dader. Omdat wij geloven dat wat jouw meisje is aangedaan een grove misdaad is en niet ongestraft mag blijven. Niet alleen verdienen jullie gerechtigheid, ook willen we daarmee potentiele andere daders waarschuwen dat ze niet ongestraft hun gang kunnen gaan.

Wens je alle goeds toe, Mukasa! En veel mooie momenten met je meisje.

Groet,

Joost

PS: Ik zal altijd om jou en meisjes als Mirembe blijven geven!

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up