shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Lillian van Caroly

Deel

Brief aan Lillian van Caroly

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Oeganda, 26 juni 2021

Lieve Lillian,

Wat ben jij een moedige vrouw! Toen ik hoorde wat jij allemaal hebt meegemaakt, kon ik niet anders dan aan mijn eigen thuissituatie denken. Net als jij, heb ik van jongs af aan van Jezus gehouden. Net als jij voed ik drie jongens op. Jij had, terwijl je halverwege de twintig jaar was, de zorg voor de zoons die jouw man kreeg met een andere vrouw en voor het meisje dat jullie nog samen kregen.

En jullie hadden het goed samen. Net als mijn man en ik konden jullie heerlijk samen praten en genoten jij en je echtgenoot van elkaar en van jullie gezin. Hoe moeilijk moet het dan ook voor je zijn geweest dat hij eerst heel lief, betrokken en zorgzaam was, maar later bijzonder gewelddadig bleek te zijn. Eerst waren alleen zijn zoons slachtoffers van zijn woede-uitbarstingen, maar later begon hij ook jou te mishandelen. Ik kan mij niet voorstellen dat de man van wie je houdt, je van de ene op de andere dag zo verschrikkelijk begint toe te takelen. Je zelfs dreigt te vermoorden.

De enige aan wie je in eerste instantie over je situatie thuis durfde te vertellen, was je tweelingzus. Ik hoorde dat andere mensen in je omgeving vonden dat je hem maar moest vergeven, omdat je christelijke geloof dit van je zou vragen. Des te dapperder vind ik het van je dat je na de zoveelste mishandeling toch naar de politie stapte en contact hebt gezocht met mijn collega’s van IJM. Dat je ondanks de druk van anderen om het te laten rusten toch op zoek bent gegaan naar gerechtigheid - en met behulp van IJM een zaak bent begonnen tegen je echtgenoot.

Ik heb begrepen dat je, mede dankzij de steun van counselors van IJM, je leven hebt opgepakt nu je man straf heeft gekregen. Zo inspirerend hoe je andere vrouwen bemoedigt om de juiste focus in het leven te hebben. En hoe je gelooft dat God bij je is en goede dingen heeft voor iedereen. En dat je een eigen bedrijf bent begonnen! Wat geweldig dat het nu beter met je gaat, Lillian. Ik wens je het allerbeste toe. Een leven in veiligheid!

Liefs,

Caroly

PS: Ik zal altijd om jou en je kinderen blijven geven!

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up