shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Rosa van Deborah

Deel

Brief aan Rosa van Deborah

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Bolivia, 25 mei 2021,

Lieve Rosa,

Als moeder van twee kinderen, weet ik dat je niets liever wilt dan dat zij gelukkig zijn en dat groot leed hen bespaard blijft. Hun pijn, is jouw pijn. Hun tranen, zijn jouw tranen. Of, zoals ik iemand eens hoorde zeggen: “Je bent nooit gelukkiger dan je ongelukkigste kind.” Wat moet jij dus een pijn hebben gevoeld toen je het verschrikkelijke misbruik van je twee prinsesjes ontdekte. Zes en drie jaar jong waren Helen en Emilia toen jullie buurman zich herhaaldelijk aan hen vergreep… Kleine kinderen nog.

Jullie dachten met jullie verhuizing van het platteland naar de stad een mooi nieuw leven op te bouwen. Het was jullie zo gegund. Maar hoe anders liep het toen bleek dat de man die naast jullie woonde jouw meisjes misbruikte en bedreigde. En hoeveel pijn moet het hebben gedaan toen de eerste reactie bij aangifte op het politiebureau was dat het om “niet zo’n serieuze zaak” ging!

Gelukkig werden jullie ook op mijn collega’s van International Justice Mission gewezen. Zij gaven wel om jullie. Zij vingen jullie liefdevol op en trokken jarenlang met jullie op, op weg naar herstel voor Helen, Emilia, jou en je man. Ook zijn zij jaren blijven zoeken naar de op de vlucht geslagen dader, die zich nu realiseerde dat hij toch niet ongestraft zijn misdaden kon begaan. Hoe moet het hebben gevoeld toen hij zeven jaar later werd opgepakt en uiteindelijk werd berecht. Ik begreep dat in Bolivia de kans groter is te overlijden door uit te glijden in bad, dan gevangenisstraf te krijgen voor het misbruiken van kinderen. Hij dacht er dus gemakkelijk mee weg te komen. Gelukkig bleek het tegendeel waar.

Ik zag onlangs foto’s van de meisjes. Inmiddels gezonde puberdochters. Wat deed het mij goed hun te zien lachen. Iets wat lange tijd onmogelijk leek. Wanneer ik naar mijn eigen kinderen kijk en zie dat ze gelukkig zijn, voel ik eenzelfde geluk. Ik hoop dat jij dit geluk nu ook zult ervaren als je met je dochters bent. Jouw prinsessen.

Liefs,

Deborah

PS: Ik zal altijd om meisjes als die van jou blijven geven!

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up