shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Marielos van Judith

Deel

Brief aan Marielos van Judith

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Guatemala, 12 juni 2021

Lieve Marielos,

Toen ik zestien was, woonde ik met mijn drie broers en jongere zusje bij mijn ouders. Ik zat op school, werkte samen met vriendinnen in de horeca en droomde ervan ooit in het buitenland te studeren. Hoe anders was jouw leven op dezelfde leeftijd…

Het raakt me te lezen dat je buurman dacht keer op keer ongestraft zijn misdaden met jou te kunnen begaan. Vanwege je doofheid dacht hij dat je toch niemand kon vertellen wat hij je aandeed. Dat de vriend van je moeder hetzelfde dacht, maakt je verhaal nog heftiger. Ik zou dat meisje van 16 nu zo graag een knuffel willen geven.

Toen je drie maanden zwanger bleek, kwam aan het licht wat jou was aangedaan. Ik ben zo trots op je dat je aangifte deed bij de politie. Dit ondanks het feit dat veel daders van deze misdaden in jouw land ongestraft hun gang kunnen blijven gaan.

Wat ben ik blij dat mijn collega’s van IJM je opvingen en jou en je moeder helpen in de rechtszaak tegen de daders. Alleen wanneer daders gestraft worden voor hun misdaden, zullen andere potentiële misdadigers zich realiseren dat ze niet ongestraft hun gang kunnen gaan.

Wat tof dat je door de hulp van IJM nu ook gebarentaal hebt geleerd en nu naar een school voor doven en slechthorenden kunt. En dit allemaal terwijl je ook nog zorgt voor je kleine kindje! Marielos, je bent echt een prachtige, jonge vrouw! Wat ben ik trots op je!

Wil je gewoon even laten weten dat ik aan je denk en ik mij als medewerker van IJM in Nederland zal blijven inzetten om er voor jou en meisjes als jou te zijn.

Veel liefs,

Judith

PS: Ik zal altijd om jou en meisjes als jou blijven geven!

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up