shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Brief aan Paola van Ruben

Deel

Brief aan Paola van Ruben

Brieven van medewerkers van IJM NL aan moedige survivors van geweld

Bolivia, 5 juni 2021

Lieve Paola,

Zojuist speelde ik met mijn dochter van nog geen twee jong. Wat houd ik van dit meisje! En wat wens ik haar een leven toe waarin ze zich veilig en geborgen mag weten. Net zoals jouw ouders dit ongetwijfeld ook voor jou verlangden.

Hoe verschrikkelijk dan ook wat jou op je 7e is aangedaan door je oom. Een trauma dat je nu op je 22ste soms nog achtervolgt. Het misbruik, de bedreigingen en de angst om het te vertellen aan je ouders.

Ik ben blij dat jij en je ouders direct door mijn collega’s van IJM zijn opgevangen. Dat jij de zorg kreeg die je nodig had en dat IJM kosteloos hielp bij een rechtszaak tegen je oom. Ik besef dat wanneer je geen advocaat kunt betalen, daders hun gang kunnen blijven gaan en niet gestraft zullen worden voor hun misdaden.

Terwijl je oom nu een gevangenisstraf uitzit van 23 jaar, ben jij uitgegroeid in een zelfverzekerde, jonge vrouw. Wat geweldig dat je je nu inzet voor Project Phoenix, een beweging van slachtoffers van seksueel geweld dat als doel heeft op te komen voor kinderen die nu nog gevaar lopen om misbruikt te worden. Terwijl je oom jou het zwijgen probeerde op te leggen, ben jij nu een stem voor veel andere kwetsbare jongens en meisjes. Je mag ongelooflijk trots zijn op jezelf!

Ik wens je alle goeds toe. En dat je veel voor de mensen om je heen mag blijven betekenen!

Groetjes,

Ruben

PS: Ik zal altijd om jou en je kinderen blijven geven!

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up