shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vrouw veroordeeld voor exploiteren van meisjes en vrouwen in bordeel

In Mumbai (Zuid-Azië) is een vrouw veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf vanwege het seksueel exploiteren van vrouwen en meisjes in een bordeel.

Deze zaak begon al op 21 juli 2015, toen de politie van Mumbai een inval deed bij het bordeel. Dit gebeurde nadat IJM de politie had geïnformeerd over de uitbuiting die daar plaatsvond. Twee slachtoffers van mensenhandel - één volwassene en een 16-jarig meisje -werden bevrijd. Het bleek dat zij voortdurend werden misbruikt, zowel verbaal als fysiek. Ze werden overgebracht naar een tehuis voor hulp en traumazorg. Social workers van IJM stonden hen bij op de lange weg van herstel, terwijl ons juridische team ondersteuning gaf aan de autoriteiten bij het vervolgen van de bordeelhoudster.

Later droeg IJM deze zaak over aan een partnerorganisatie, Justice Ventures International (JVI). Zie hielpen de survivors om te vechten voor gerechtigheid. De openbaar aanklager liet zich daarbij sterk leiden door het bewijsmateriaal van de exploitatie dat IJM aanleverde. De survivors getuigden moedig tegen de mensenhandelaar en leverden bewijs voor het grote onrecht dat hen was gedaan.

Het duurde bijna zeven jaar voor de rechter definitief uitspraak deed. Dit kwam omdat rechters en aanklagers gedurende het proces werden vervangen en door de coronapandemie. Naast een gevangenisstraf kreeg de bordeelhoudster ook een geldboete opgelegd. Ook beval de rechter om het bordeel permanent te sluiten. Dit is de 113e veroordeling in IJM’s programma tegen mensenhandel voor de seksindustrie in Mumbai.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up