shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Vier meisjes in Dominicaanse Republiek bevrijd uit mishandeling

In de Dominicaanse Republiek zijn vier meisjes tussen de 6 en 14 jaar bevrijd die ernstig werden misbruikt en mishandeld. Ze werden bevrijd tijdens een reddingsoperatie van de lokale politie, ondersteund door IJM.

De eerste reddingsoperatie vond plaats op donderdag 16 juli, nadat de politie een anonieme melding had ontvangen over drie minderjarigen die van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht alleen waren gelaten. De drie zusjes werden in erbarmelijke omstandigheden aangetroffen in een regenput in aanbouw. Twee van hen waren in dunne dekens gewikkeld. De meisjes vertelden de plaatselijke autoriteiten dat ze lichamelijk zijn mishandeld door hun ouders.

Op zaterdag 18 juli voerde de lokale politie een tweede operatie uit, waarbij een 14-jarig meisje werd gered. De politie arresteerde een 38-jarige man; haar stiefvader die het meisje 10 jaar lang seksueel had misbruikt. De moeder van het meisje diende een klacht in en de politie bracht de verdachte naar het Openbaar Ministerie, die hem zal vervolgen. De vier meisjes krijgen hulp en traumazorg.

Tijdens de coronapandemie hebben de Dominicaanse autoriteiten het aantal reddingsoperaties uitgebreid om kinderen en jongeren die het slachtoffer zijn van geweld te redden. IJM zet zich in om de lokale autoriteiten te ondersteunen bij het redden en bijstaan van slachtoffers van geweld en rechtsystemen te transformeren, zodat geweldplegers niet langer wegkomen met hun misdaden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up