shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

14-jarig meisje bevrijd dat zwaar is mishandeld door adoptieouders

In Cambodja is een 14-jarig meisje bevrijd dat volgens getuigen ernstig is mishandeld door haar adoptieouders.

Volgens getuigen escaleerde het geweld de afgelopen maanden. De man (29) zou het meisje mishandeld hebben met riemen en kleerhangers. Ook zou hij haar gedwongen hebben om een visvijver schoon te maken van twaalf uur ’s middags tot twee uur ’s nachts. Daarbij sloeg hij volgens getuigen op haar hoofd met gereedschap, verwondde hij haar ogen en sleepte haar aan haar haren. Daarnaast nam hij video’s op van het meisje met expliciete beelden en moest ze voor de kinderen van het echtpaar zorgen. Door de mishandelingen stopte het meisje met school.

De verdachte zegt dat hij geweld gebruikte omdat het meisje zo koppig was. Ook beschuldigt hij haar van diefstal. De omvang van het geweld heeft de buurtbewoners zeer geschokt.

De adoptiemoeder (35) ontkent elke betrokkenheid bij het geweld. Ze beweert dat ze geen geweld heeft gebruikt en alleen olie op de verwondingen van het slachtoffer heeft gesmeerd. Voor die verwondingen heeft het echtpaar geen medische hulp gezocht, zelfs niet toen het meisje ziek werd.

Een buurman meldde het misbruik bij de lokale politie. Maar zij waarschuwden de man alleen maar en verzochten hem voortaan geen geweld meer te gebruiken. Vervolgens sloeg de buurman alarm bij de provinciale politie, die snel ingreep. IJM Cambodja kwam tussenbeide om juridische en mentale steun te bieden aan het meisje, dat zwaar is getraumatiseerd. De politie is een onderzoek gestart naar de zaak. IJM blijft het meisje bijstaan met hulp, zodat ze kan herstellen van het trauma en de daders verantwoordelijk worden gehouden.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up