shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Veertien tieners en jongvolwassen bevrijd van uitbuiting in steenfabriek

Veertien tieners en jongvolwassenen zijn door de politie bevrijd uit een steenfabriek in Zuid-Azië, waar ze werden uitgebuit en mishandeld.

De zaak kwam aan het rollen toen een groep ouders bij de politie alarm sloeg, omdat ze vreesden dat drie tienermeisjes uit hun gemeenschap waren verhandeld. Deze agenten seinden hun collega’s in de buurt van de fabriek in, die gelijk in actie kwamen.

De agenten inspecteerden de fabriek en spraken met de arbeiders. Al snel vonden ze de drie meisjes en elf andere tieners en jongvolwassenen die verhandeld waren en werden uitgebuit. Alle veertien slachtoffers (vier mannen en tien vrouwen) werden op 23 november in veiligheid gebracht. Ze kregen certificaten met de officiële verklaring dat ze vrij waren. Daarnaast kregen ze voedsel en medische zorg.

Binnen 24 uur na de bevrijding, werden twee verdachten van de uitbuiting gearresteerd. Op 25 november hielpen de autoriteiten de veertien tieners en jongvolwassenen terugkeren naar hun families. IJM zorgt dat ze traumazorg ontvangen.

Het IJM-team was bemoedigd om te zien hoe snel en professioneel de autoriteiten handelden bij deze zaak. Het laat zien dat de trainingen van IJM aan autoriteiten effect hebben. Deze zaak is weer een nieuwe overwinning in de strijd tegen gedwongen arbeid. Het laat zien dat lokale overheden in Zuid-Azië steeds beter in staat zijn om kwetsbare kinderen, vrouwen en mannen te beschermen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up