shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Veertien kinderen en tieners bevrijd van slavenarbeid in plasticfabriek

NIEUWS - Onlangs zijn in Chennai (India) veertien kinderen en tieners bevrijd uit een pasticfabriek waar ze de afgelopen acht maanden gedwongen werden te werken. Het gaat om twee 18-jarigen en twaalf kinderen in de leeftijd van 10 tot 17 jaar. Ze moesten minstens twaalf uur per dag werken en vaak ook de hele nacht door.

Al deze jonge mensen waren verhandeld vanuit het noorden naar het zuiden van India, vele honderden kilometers bij hun families vandaan. Ze waren geronseld door een tussenpersoon die voor de plasticfabriek werkt. Deze man zocht specifiek naar families die wanhopig waren vanwege geldgebrek en misleidde ze met beloften van goed werk en een eerlijk salaris. Vervolgens vervoerde hij de kinderen vele honderden kilometers naar de pasticfabriek en droeg ze over aan de eigenaars. Hij telde alle reiskosten van de slachtoffers op, zoals reiskosten en voedsel, en zei dat de kinderen deze schuld moesten terugbetalen door te werken, anders zouden ze nooit meer mogen vertrekken.

Daarna zetten de fabriekseigenaren hen aan het werk om plastic zakken, nylon touwen en andere plastic producten te maken. Ze werden gedwongen minstens 12 uur per dag werken en moesten ook geregeld de hele nacht doorwerken. De opzichters hielden hen voortdurend in de gaten en lieten hen alleen gaan als ze ernstig ziek of gewond waren. ‘s Nachts sliepen alle slachtoffers samen in één kamer.

IJM hoorde over de omstandigheden in de fabriek van iemand die eerder uit slavenarbeid was bevrijd en de mensen in de fabriek kende. We verwezen de zaak door naar onze partner Foundation for Sustainable Development (FSD) die in hetzelfde district werkt. FSD-medewerkers waarschuwden de lokale overheid op 22 juli voor de uitbuiting, waarop de districtsonderofficier onmiddellijk een reddingsteam samenstelde met de politie en andere lokale autoriteiten.

Binnen dertig minuten nadat zij van de zaak hoorden, arriveerden ambtenaren bij de fabriek om de kinderen te ondervragen over hun ervaringen en de uitbuiting te bevestigen. Vervolgens brachten zij alle 14 slachtoffers in veiligheid in een regeringskantoor. De ambtenaren namen hun gedetailleerde verklaringen op en gaven hen een certificaat van vrijlating, waarmee ze formeel vrij werden verklaard van de schulden en toegang kregen tot overheidsuitkeringen voor hun herstel.

Momenteel verblijven de overlevenden in een opvanghuis, waar ze medische zorg en begeleiding krijgen. Ambtenaren zullen hen ook helpen bankrekeningen te openen en geld overmaken voor hun herstel, overeenkomstig de Indiase wetgeving. FSD-medewerkers helpen de kinderen om terug te keren naar huis zodra zij daartoe in staat zijn.

FSD steunt de regering ook bij het indienen van een officiële aanklacht tegen de fabriekseigenaar en de tussenpersoon die de kinderen verhandeld heeft, zodat ze niet nog andere slachtoffers maken.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up