shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Thaise lokale politicus gearresteerd

NIEUWS: Lokale politicus gearresteerd op verdenking van het smokkelen van 5 mannen in de Thaise visindustrie.

In totaal werden er 7 verdachten gearresteerd, waaronder een plaatselijke regeringsfunctionaris. Ze worden beschuldigd van het handelen en uitbuiten van 5 Birmese vissers. De vissers werden in maart 2020 bevrijd door een lokale autoriteit (DSI) in samenwerking met IJM. IJM Thailand is vanaf het begin nauw betrokken geweest bij deze zaak. Vanwege COVID-19, vertraagde het onderzoek, waardoor het vele maanden duurde voordat DSI de aanhoudingsbevelen verkreeg en ze deze succesvolle arrestatieoperatie in gang konden zetten.

De samenwerking tussen DSI en IJM betekent opnieuw een stap in de richting van gerechtigheid. Kwetsbare mensen, waaronder migrerende werknemers, zoals deze slachtoffers, hebben bescherming en rechten het hardste nodig. Door de pandemie lopen sommige van deze mensen meer risico om in een netwerk van mensenhandel en uitbuiting terecht te komen. Beiden organisaties hopen op meer samenwerkingen in de toekomst.

De arrestatie is belangrijk, omdat het aantoont dat ook mensen met een hooggeplaatste functie, zoals deze politicus, niet straffeloos kunnen profiteren van hun machtspositie. “Met de arrestatie geven we een belangrijk signaal af, zowel lokaal als wereldwijd, namelijk dat Thailand mensenhandel en dwangarbeid niet zal tolereren in de supply chain en vooral niet binnen de visindustrie” aldus IJM Thailand directeur Andrew Wasuwongse. Met het arresteren van de hooggeplaatste politicus wordt een belangrijk signaal afgegeven aan lokale werkgevers om niet langer arbeidsmigranten uit te buiten, omdat ze het risico lopen in de gevangenis terecht te komen.

IJM Thailand ondersteunt de Thaise overheid bij het redden en beschermen van slachtoffers van mensenhandel en dwangarbeid. IJM helpt slachtoffers te herstellen, daders ter verantwoording te roepen en rechtssystemen te versterken. De 5 Birmese mannen en hun familieleden zijn na hun bevrijding veilig ondergebracht in een nazorgtraject.

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up