shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Nieuwe politie-unit bevrijdt 10 jonge vrouwen van uitbuiting

Tien jonge vrouwen zijn bevrijd uit de commerciële seksindustrie in Zuid-Azië. De reddingsoperatie werd uitgevoerd door een onlangs in het leven geroepen politie-unit tegen mensenhandel (Anti-Human Trafficking Unit, AHTU), kort nadat die bij IJM een training had gevolgd in het bestrijden van mensenhandel.

IJM was uitgenodigd door de politie om 38 agenten van de AHTU te trainen in het bestrijden van mensenhandel dat in privénetwerken plaatsvindt. Criminelen verkopen meisjes en jonge vrouwen door met klanten geheime afspraken te maken in huizen en hotels. In de training besteedde IJM aandacht aan onderwerpen als onderzoekstechnieken, het inzetten van online middelen, de do’s en don’ts bij bevrijdingsoperaties en manieren om sterk bewijsmateriaal tegen de verdachten te verzamelen.

Een maand na de training brachten de agenten het geleerde in praktijk door een netwerk van mensenhandelaren in hun gemeenschap aan te pakken. Dit leidde tot een reddingsoperatie waarbij tien jonge vrouwen uit een huis in een dichtbevolkte woonwijk werden bevrijd.

Een van de agenten die deelnam aan de training vertelt: “Door de training die wij volgden, waren wij nu in staat tien vrouwen te bevrijden uit de commerciële seksindustrie.”

Feit dat er bij één operatie tien vrouwen konden worden bevrijd, is uitzonderlijk. Meestal gaat het in privénetwerken om een of twee vrouwen die op een locatie te koop worden aangeboden.

De politie begeleidde de vrouwen naar een opvanglocatie waar zij eerste hulp en medische zorg kregen. De overheid doet nu onderzoek naar de thuissituaties van de jonge vrouwen om vast te stellen of zij wel of niet veilig kunnen terugkeren naar hun huis.

IJM complimenteert de agenten voor de gevoeligheid waarmee zij de zaak hebben opgepakt. Hierdoor wonnen zij het vertrouwen van de vrouwen om te vertellen wat hen was aangedaan. Dankzij de getuigenissen zal de politie in staat zijn het criminele netwerk op te rollen en mogelijk meer vrouwen te bevrijden.

Een van onze collega’s vertelt onder de indruk te zijn van de AHTU. “De AHTU heeft proactief en effectief aan de zaak gewerkt. De agenten toonden hun betrokkenheid tijdens de training en hebben nu laten zien dat zij over voldoende kennis beschikken om deze zaak op te pakken en tien vrouwen te bevrijden. Wij zijn blij te zien dat de overheid gecommitteerd is om de meest kwetsbaren te beschermen en criminelen ter verantwoording te roepen.”

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up