shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Na 10 jaar als herder in slavernij, nu eindelijk vrij!

NIEUWS: De 15-jarige jongen leefde 10 jaar lang in slavernij. Hij sliep tussen de geiten, werd mishandeld en kreeg nauwelijks te eten. Gelukkig is hij nu, dankzij IJM-partner SHED vrij!

De jongen was nog maar 5 jaar oud toen hij bij een geitenboer als herder aan het werk werd gezet. Hij moest de lening (€1700) van zijn familie terugbetalen. Hij is nooit naar school geweest en heeft weinig herinneringen aan zijn familie of thuis. De jongen zorgde al jaren voor zichzelf, sliep buiten met de 300 geiten en kreeg zelden genoeg te eten. Hij vertelt over dat er eens een geit was verdwaald. Hij werd ernstig mishandeld, maar kreeg geen medische verzorging.

Na onderzoek werd er een reddingsactie opgezet. Het reddingsteam speurde een groot open grasland af en vond de jongen. Ze brachten hem in veiligheid en gaven hem een goede warme maaltijd. Ook ontving hij zijn vrijlatingscertificaat en wordt er zorg gedragen voor zijn herstel en rehabilitatie. Naarmate het onderzoek vordert zal de boer worden gearresteerd en aangeklaagd.

Succesvolle reddingen zoals deze zijn een bemoedigend voorbeeld van hoe IJM’s model werkt in Zuid-Azië. Na jarenlang reddingsoperaties met de overheid te hebben geleid, trainen IJM-teams nu lokale organisaties, zoals SHED, om mensenhandel in hun eigen gemeenschappen te bestrijden. Het model werkt, waardoor duizenden kinderen, vrouwen en mannen nu, dankzij onze partners, in vrijheid kunnen leven.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up