shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Man (22) bevrijd uit handen van gewelddadige drugscriminelen

Aadav* (22) is bevrijd uit de handen van drugscriminelen in Maleisië. Maandenlang zat de jongeman opgesloten in een klein appartement, waar hij werd mishandeld en gedwongen om drugs te verpakken.

Aadav groeide op als jongste van vier broers en zussen in een kleine stad in Zuid-Azië. Begin 2020 benaderde een ronselaar de familie van Aadav. Hij bood aan dat hij in een tempel in Maleisië kon werken en snel geld kon verdienen. Omgerekend ging het om zo’n 440 euro per maand, voor Aadav en zijn familie een flink geldbedrag. In de ochtend van 8 maart 2020 res hij vol verwachting naar Maleisië.

In Maleisië bleek al snel dat hij in de val was gelokt. Samen met drie andere mannen werd hij opgesloten in een appartement en gedwongen drugs te verpakken. Maandenlang zaten ze daar vast. Eten en rust kregen ze nauwelijks. Ook werden ze fysiek mishandeld.

Na enkele weken mocht Aadav even met zijn familie bellen. Ze schrokken van wat hij vertelde en deden gelijk aangifte bij de politie. De politie uit Aadavs geboorteplaats werkten samen met de autoriteiten in Maleisië, gezamenlijk kwamen ze de drugsbende op het spoor.

Op 25 mei 2020 voerden de Maleisische politie een succesvolle reddingsoperatie uit. Ze bevrijdden Aadav en de andere gevangenen en arresteerden de uitbuiters. Voor zijn veiligheid werd Aadav ondergebracht in een opvanghuis van de overheid, tot de behandeling van zijn zaak was afgerond. IJM’s team in Maleisië hoorde over de zaak van een lokale partner-ngo. Samen met IJM-medewerkers in Zuid-Azië hielpen ze Aadav om veilig naar huis terug te keren.

IJM’s kantoor in Zuid-Azië zal Aadav, samen met een partner-ngo, begeleiden om een nieuw bestaan op te bouwen en te herstellen van zijn trauma’s. Hij is van plan een computeropleiding te gaan volgen. Daarnaast is Aadav vastbesloten om te strijden voor arbeiders die nog vastzitten en worden uitgebuit. “Er zijn nog steeds veel mensen die vastzitten in gevaarlijke situaties, en de regering moet passende maatregelen nemen om hen veilig thuis te brengen.”

*Aadav heet in werkelijkheid anders. Op de foto is hij met zijn ouders te zien.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up