shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM Zuid-Azië krijgt prijs van politie voor strijd tegen mensenhandel

De regionale politie heeft onlangs een prijs uitgereikt aan IJM voor haar inspanningen om schuldslavernij uit te roeien in de Zuid-Aziatische staat Tamil Nadu.

Schuldslavernij was in Tamil Nadu jarenlang wijdverbreid. Fabriekseigenaren gaven leningen aan arme mensen. Als ze die lening niet konden terugbetalen – wat vaak gebeurde – lieten ze die mensen als slaaf voor hen werken bij wijze van terugbetaling.

In 2000 is IJM begonnen om dit onrecht, in samenwerking met partners en lokale overheden, te bestrijden. In samenwerking met de politie hebben we zo meer dan 1400 mensen uit schuldslavernij bevrijd en daders gerechtelijk vervolgd.

Deze eerste prijs in zijn soort werd uitgereikt op een speciaal evenement door dr. Annie Vijaya, de plaatsvervangend inspecteur-generaal van de politie. IJM heeft met dr. Vijaya samengewerkt aan talrijke projecten om de gemeenschap te beschermen, waaronder een campagne om 60.000 mensen bewust te maken van geweld tegen vrouwen en kinderen.

Een IJM-medewerker zei: “In vergelijking met de eerste pogingen om een relatie met de politie op te bouwen, is dit een opmerkelijke verandering. Vandaag de dag werken politieambtenaren met ons samen, zien ons als experts op het gebied van mensenhandel en slavenarbeid, nodigen ons uit om nieuw aangeworven agenten op te leiden en werken met ons samen om slavenarbeid in Tamil Nadu uit te roeien.”

Tijdens het evenement werden meer dan 100 politieambtenaren getraind in strategieën om mensenhandel in India te bestrijden. Ook gaf dr. Vijaya het startsein voor een maandenlange bewustmakingscampagne onder de naam ‘Udhayam Project’. Een onderdeel hiervan is een tour van een theatergezelschap dat geleid wordt door survivors van de Released Bonded Laborers Association (RBLA). De groep bestaat uit mensen die zijn bevrijd uit slavernij en nu strijden om anderen in vrijheid te laten leven.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up