shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM Thailand krijgt onderscheiding voor strijd tegen mensenhandel

BANGKOK - De Thaise regering heeft IJM Thailand deze maand uitgeroepen tot ‘uitmuntende organisatie in de preventie en bestrijding van mensenhandel’.

Het team van IJM Thailand zet zich in om mensenhandel uit te roeien in de regio Azië-Pacific. Daarbij werken ze samen met IJM-teams in Cambodja, Myanmar, Maleisië en sinds kort Indonesië. In samenwerking met lokale overheden bevrijden ze mensen die verhandeld zijn en strijden ze ervoor dat mensenhandelaren worden opgepakt.

Daarbij werken ze aan de versterking van rechtssystemen, zodat kwetsbare mensen op grote schaal en structureel worden beschermd tegen mensenhandel en moderne slavernij. In Azië-Pacific worden mensen in armoede geronseld voor onder andere de visserij. Ron, een man die uit Cambodja werd verhandeld voor de visserij in Thailand, vertelde: “Sommige arbeiders werden overboord geduwd. Op een dag zag ik een lijk drijven. Het was van iemand die ik kende.”

Een andere man die als slaaf had vastgezeten op een vissersboot in deze regio vertelde: “Er bevindt zich hier een berg van menselijke botten in zee. Er liggen zoveel botten dat je er gemakkelijk een eiland van kunt maken.”

IJM Thailand is vastbesloten om, samen met de autoriteiten en andere IJM-teams, een eind te maken aan deze gruwelijke misdaden en daders ter verantwoording te roepen. Het team in Thailand is dankbaar voor de erkenning die zij nu krijgt van de regering.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up