shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM strijdt mee tegen mensenhandel in Roemenië

Afgelopen week is in Roemenië officieel ons project van start gegaan om mensenhandel in Oost-Europa te bestrijden, in samenwerking met de Roemeense overheid en justitiële organisaties uit andere landen, waaronder Nederland.

Het project ondersteunt de Roemeense autoriteiten en openbaar aanklagers met onderzoek naar mensenhandel. Ook wil het project kwetsbare mensen bewust maken van mensenhandel en de zorg aan slachtoffers verbeteren.

Volgens een schatting van de Global Slavery Index zijn in Roemenië 86.000 mensen het slachtoffer van moderne slavernij, waarmee het in Europa tot de landen behoort waar dit het meeste voorkomt. Sinds Roemenië is toegetreden tot de EU zet de regering stappen om mensenhandel te bestrijden, waarbij IJM graag ondersteuning biedt.

“Deze samenwerking is een duidelijk signaal dat mensenhandel in Roemenië niet ongestraft zal blijven en niet zal worden getolereerd,” zegt Shawn Kohl, IJM-directeur voor Midden- en Oost-Europa. “Het is een prioriteit van deze regering, het Roemeense volk en IJM.”

“Juist vanwege het internationale karakter van mensenhandel verwacht ik veel van samenwerking over landsgrenzen heen. Mensenhandel is een internationale misdaad, die vraagt om een internationale aanpak. Daarom zoeken we actief naar contact met landen waar mensen naartoe verhandeld worden, zoals bijvoorbeeld Nederland. De Nederlandse ambassadeur in Roemenië heeft aangegeven van bestrijding van mensenhandel een prioriteit te willen maken. We kijken uit naar deze en andere samenwerkingsverbanden die landsgrenzen overschrijden.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up