shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM samen met voormalige slaven in actie tegen het corona

Terwijl over de hele wereld wordt geprobeerd de verspreiding van het coronavirus af te remmen, werkt het IJM-team in Chennai (India) samen met lokale leiders in de Released Bonded Laborers' Association (RBLA: een vereniging van mensen die bevrijd zijn uit slavernij) om bredere kwetsbare gemeenschappen te beschermen voor het virus.

In de afgelopen weken zijn deze leiders en veldcoördinatoren op reis geweest om de dorpen te bezoeken waar veel van de mensen zitten die IJM heeft bevrijd. De mensen in deze dorpen hebben vaak geen toegang tot traditionele media. Daardoor missen zij veel informatie over het coronavirus. Onze mensen van de RBLA informeren hen, over hoe je besmet raakt, de effecten van besmetting en wat er gedaan moet worden om besmetting te voorkomen en verspreiding in te dammen.

Hygiëne en informatie redden levens
Zij leggen aan deze gezinnen op het platteland uit hoe ze zichzelf kunnen beschermen door hun handen goed te wassen, hun gezicht niet aan te raken, en afstand van elkaar te houden en om deze informatie te delen met andere mensen om hen heen. Ze benadrukken ook het belang van het bezoeken van een gecertificeerde arts als ze denken dat ze misschien geïnfecteerd zijn.

De dorpelingen in de hele staat Tamil Nadu kunnen ook in contact blijven met het netwerk van RBLA-leiders via een WhatsApp-groep.

De rol die zij momenteel mogen vervullen in de voorlichting over het coronavirus geeft deze voormalig slaven de bevestiging dat zij daadwerkelijk een grote impact hebben, door hun gemeenschap te onderwijzen. Ooit waren zij verborgen voor de wereld toen zij in slavernij zaten: nu mogen zij zich zichtbaar inzetten voor de bescherming van hun dorpsgenoten.

Beste initiatief tot nu toe
IJM's Antony Solomon, die tijdens deze pandemie nauw samenwerkt met de RBLA, zegt: "Het opbouwen van dit netwerk van zorg met de RBLA-leiders is een van de beste initiatieven die ik tot nu toe heb gezien. De manier waarop de leiders op deze crisis hebben gereageerd en de stappen die ze hebben genomen om ervoor te zorgen dat hun gemeenschap hier veilig doorheen komt, is opmerkelijk. Van ooit zelf gesteund te moeten worden, tot het opkomen voor hun gemeenschap nu. Zij communiceren met creatieve middelen en demonstreren zelf hoe het moet. Dit heeft een positief effect op hun eigenwaarde. Zij zijn echt de stem van de stemlozen in deze crisistijd."

Naarmate de pandemie vordert, zal IJM Chennai voortdurend in contact blijven met RBLA-leiders. We blijven werken aan mogelijkheden om kwetsbare gezinnen samen te versterken en te ondersteunen.

RBLA – netwerk van voormalig slaven
De in 2014 opgerichte Released Bonded Laborers' Association (RBLA) in de staat Tamil Nadu omvat nu meer dan 1500 mannen en vrouwen die uit slavernij zijn bevrijd. Ze steunen elkaar, vragen aandacht voor het bestaan en de gevaren van mensenhandel en ondernemen actie om kwetsbare gemeenschappen te beschermen. IJM en de partners helpen ook bij het oprichten van nieuwe afdelingen van deze vereniging in andere staten in India. Daardoor verspreidt deze krachtige, door voormalig slachtoffers geleide beweging, zich overal op de juiste plekken; namelijk waar gezinnen in nood verkeren.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up