shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

IJM partner van Graceland Festival: ‘Hoop kan werkelijkheid worden’

IJM is dit jaar hoofdpartner van het Graceland Festival, een kunst- en cultuurfestival met veel ruimte voor bezinning over maatschappelijke thema’s. Rikko Voorberg, artistiek leider van het festival, legt uit waarom hij zo blij is met het partnerschap met IJM.

“Als Graceland is het onze missie om ruimte te creëren,” vertelt Rikko. “We willen mensen verzamelen rond kunst en muziek, maar ook rond maatschappelijke vragen geïnspireerd door de christelijke traditie. Het thema dit jaar is ‘Heel de tijd’. Dat is een spannend thema, zeker als je denkt aan de grote vraagstukken van deze tijd. Zoals de vluchtelingencrisis, het klimaatprobleem en moderne slavernij. Met IJM als hoofdpartner, naast de Protestantse Kerk, hebben we een partij die heel direct bezig is met rechtdoen in deze tijd. Daar zijn we heel blij mee."

Tastbaar
“IJM kan bezoekers een handelingsperspectief aanreiken en hoop,” vervolgt Rikko enthousiast. “Jullie laten zien: Hoop kan werkelijkheid worden. Het vraagt veel moed, doorzettingsvermogen en organisatiekracht, maar dan kan er echt iets veranderen! Kinderen, vrouwen en mannen worden bevrijd van slavernij, uitbuiters worden veroordeeld. Dat is heel concreet en tastbaar. Ik vind het mooi dat jullie op Graceland stilstaan bij alle mensen die al bevrijd zijn van slavernij en dat willen vieren. Dus je zegt niet: ‘Dit moet je doen en anders ben je een slecht mens.’ Maar: ‘Dit gebeurt, mensen worden bevrijd van slavernij, wil je daar betrokken bij raken?’”

Extreem hoopvol
“Ik heb me actief bemoeid met plekken waar pijn en verdriet is, bijvoorbeeld in mijn werk met vluchtelingen. Juist op plekken waar het duister is, vond ik steeds opnieuw geloof en hoop. Daar wordt geloof aanraakbaar. Het spreekt mij aan dat IJM juist op duistere plekken licht en hoop wil brengen, zoals in fabrieken waar mensen als slaaf worden uitgebuit of in de seksindustrie. IJM laat zien dat je realistisch kunt zijn, zonder cynisch te worden. En dat je extreem hoopvol kunt zijn, zonder utopisch te worden. Precies wat christendom behoort te zijn”

“Hoop wordt aanraakbaar – dat is ook precies wat wij willen met de kunst op Graceland: thema’s beleefbaar en ondergaanbaar maken. Niet dat je denkt: ik snap het, zo klopt het precies. Maar dat je op een dieper, existentieel niveau beseft: iets hiervan klopt met mijn hele zijn.”

Graceland Festival 2024 vindt plaats van 15 – 18 augustus op het Scoutinglandgoed in Zeewolde. Als IJM mogen we 10 vrijkaarten weggeven. Wil je kans maken op een vrijkaartje? Stuur een mail naar Merel van der Ven, [email protected].

Meer weten over het festival? Zie gracelandfestival.nl

Foto: Eljee Bergwerff

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up