shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Gezin in Zuid-Azië bevrijd uit moderne slavernij

Een gezin uit Zuid-Azië dat drie jaar lang vastzat in moderne slavernij is bevrijd. De reddingsoperatie werd uitgevoerd door de lokale overheid en een partner van IJM.

Het gezin - bestaande uit een moeder, vader en een 15-jarige dochter - was verhandeld vanuit hun woonplaats. Ze werden naar verschillende plekken honderden kilometers van hun huis vervoerd, waar ze werden uitgebuit en mishandeld.

Drie jaar geleden had een mensenhandelaar hen gelokt met mooie beloften. Hij beloofde een goedbetaalde baan en een royaal voorschot van 140.000 roepies (ongeveer 1500 euro). Dat voorschot werd vervolgens als schuld aangemerkt, ze moesten dit geld terugverdienen door te werken. De aannemer verhoogde de schuld keer op keer, waardoor ze in slavernij bleven.

Hij verplaatste de gezinsleden van de ene plek naar de andere. De laatste negen maanden dwong hij hen om mee te werken aan de aanleg van een autoweg. Het gezin werkte zeven dagen per week, ruim tien uur per dag en mocht het bouwterrein nooit verlaten. Ze sliepen in een provisorisch huis van tinnen platen. In de zomerzon werd het er binnen ongelofelijk heet.

Bovendien probeerde een opzichter van de bouwplaats het 15-jarige meisje seksueel te misbruiken, maar het lukte haar hem te ontwijken. De ouders dienden vervolgens een klacht in bij de aannemer, maar hij weigerde hen te helpen en sloeg hen in elkaar. Daarnaast begon hij het gezin voedsel te onthouden en zei tegen de opzichters dat ze hen hard moesten aanpakken. Later vertelden ze dat overwogen hadden zelfmoord te plegen vanwege de barre omstandigheden op het werkterrein.

Foundation for Sustainable Development (FSD), een partner van IJM, ontdekte de uitbuiting van het gezin. Samen met de autoriteiten bereidden ze vervolgens een reddingsactie voor. Op 22 september kwam het team aan op de bouwplaats om de familie in veiligheid te brengen. De politie heeft één verdachte gearresteerd, maar hij is momenteel op borgtocht vrij. Hij wordt aangeklaagd op grond van schuldarbeid, kinderarbeid en mensenhandel. Na de bevrijding begeleidden de autoriteiten het gezin naar een veilig onderkomen. Daar kunnen ze herstellen en zich voorbereiden op hun terugkeer naar huis.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up