shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Gerechtigheid voor 14-jarig meisje dat misbruikt werd door zwager

In Bolivia is een man veroordeeld die maandenlang zijn 14-jarig schoonzusje misbruikte. In dit land is de kans klein dat je voor zo’n misdaad wordt veroordeeld. Maar deze dader kwam er niet mee weg, mede dankzij de hulp van IJM.

Het meisje woonde bij haar ouders en voelde zich veilig. Tot twee jaar geleden. Haar zwager maakte misbruik van het vertrouwen van de familie. Terwijl iedereen sliep, gebruikte hij de sleutels om het huis binnen te komen. Maandenlang misbruikte hij zijn schoonzusje 's nachts, totdat de ouders iets merkte. Ze zagen tekenen van zwangerschap bij hun 14-jarige dochter. Eindelijk kwam het misbruik aan het licht en haar ouders deden aangifte bij de politie.

De kans dat ze recht zouden krijgen, was echter heel klein. Maar vier procent van alle aangiftes van misbruik leidt in Bolivia tot een veroordeling. Zonder juridische hulp is het bijna onmogelijk recht te krijgen. Gelukkig verwees de politie het meisje en haar ouders door naar IJM.

IJM sprong voor hen in de bres, samen met partnerorganisatie PROBOS. Ze hielpen haar met therapie en gaven juridische steun. Zo voelden het meisje en haar ouders zich sterk om elke fase van het strafproces aan te kunnen. In mei 2024 ontvingen ze goed nieuws. De dader kreeg een gevangenisstraf van 25 jaar opgelegd.

Nu voelt de survivor zich weer veilig. Zij en haar familie worden niet langer geïntimideerd en bedreigd en andere kinderen hoeven ook niet meer bang te zijn voor de misbruiker. Als jonge moeder zorgt de survivor nu voor haar baby, maar ze is ook vastbesloten om haar middelbare school af te maken. Haar wonden krijgen de kans om te genezen. Haar verleden bepaalt niet wie ze is. Moedig kijkt ze vooruit, gesteund door de teams van IJM en PROBOS en haar liefdevolle ouders.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en bescherm vrouwen, meisjes en jongens tegen seksueel geweld.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers van seksueel geweld te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up