shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Freedom Sunday 19 sept 2021: Hoe de kerk kan helpen een eind te maken aan slavernij

Op zondag 19 september staan wereldwijd duizenden kerken zowel stil bij wat slavernij anno 2021 inhoudt als dat zij in beweging komen in de strijd tegen dit onrecht. Op initiatief van International Justice Mission (IJM) organiseren kerken een zogenoemde Freedom Sunday. Ook in Nederland doen weer tientallen kerken mee.

Meer dan 40 miljoen kinderen, vrouwen en mannen worden uitgebuit als slaaf. Zij zijn slachtoffer van een plaag van geweld waar de rest van de wereld nauwelijks weet van lijkt te hebben. Dag in dag uit werken zij tot soms wel twintig uur per dag onder erbarmelijke omstandigheden onder dwang van hun ‘eigenaar’. Uitzicht op een leven in vrijheid is er vanuit hun perspectief niet, omdat het loon dat zij krijgen lager is dan de rente die zij moeten betalen over een lening die hen ooit is aangeboden of dat hun paspoorten zijn afgenomen en zij geen kant op kunnen.

IJM bevrijdt slachtoffers van deze vorm van geweld en helpt overheden te bouwen aan goed functionerende rechtssystemen die de meest kwetsbaren beschermen. De kerk heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in dit werk van IJM, door bewustwording van dit onrecht, gebed en financiële steun om slavernij aan te pakken. Hiermee geven zij gehoor aan de duidelijke oproep in de Bijbel om recht te doen en op te komen voor hen die onderdrukt worden.

IJM Nederland ondersteunt kerken die willen deelnemen aan Freedom Sunday, door hen onder andere te voorzien van preekschetsen en studiemateriaal voor kleine groepen voor zowel jong als oud.

Zie voor meer informatie www.freedomsunday.nl

---
Noot aan de redactie: Wilt u iemand van IJM of een iemand van een deelnemende kerk interviewen, neem dan contact op met Gertjan de Jong, [email protected]. Kijk ook op www.ijmnl.org

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up