shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Drie mannen veroordeeld voor misbruiken 16-jarig meisje na bruiloft

Drie mannen in Uganda zijn veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een 16-jarig meisje, nadat ze met haar zus terugkeerde van een bruiloft.

Op 12 februari 2023 keren Ivy* (16) en haar zus terug naar huis van een huwelijksreceptie. Het is rond drie uur ’s nachts. Wat ze niet weten, is dat vier mannen hen onderweg opwachten. De mannen grijpen Ivy en slepen haar in de bosjes waar ze haar om de beurt seksueel misbruiken.

Ivy’s zus gaat Ivy nog achterna en probeert haar te redden. Dit mislukt. De mannen stelen haar telefoon en het zakgeld dat ze bij zich heeft.

Ondanks de afschuwelijke ervaring is Ivy in staat om de daders te identificeren, die al bekenden van haar waren. Ivy heeft de moed om aangifte te doen bij de politie. Drie van de daders worden daarna gearresteerd. Eén van hen loopt nog vrij rond.

Op 26 juli 2023 melden drie verdachten zich bij de rechtbank. In ruil voor strafvermindering bekennen ze schuld (een zogenaamde ‘plea bargain’). Ze worden elk veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf voor aanranding en 8 jaar voor diefstal.

IJM ondersteunde het onderzoek bij deze zaak. Zo hielpen IJM-medewerkers om bewijs te verzamelen op het plaats delict, een schets van deze plaats te laten maken, het identificeren van getuigen en het vastleggen van hun verklaringen.

Na de mishandeling ontwikkelde Ivy een hernia in haar rug. Ook heeft ze last van gevoelloosheid en een branderig gevoel in het getroffen gebied en heeft ze moeite met staan, lopen en lang zitten. Ze krijgt momenteel medische hulp.

*Om haar privacy te beschermen, gebruiken we een schuilnaam.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up