shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Drie kinderen bevrijd die werden uitgebuit in Ghanese visserij

In Ghana zijn drie kinderen bevrijd die als slaaf werden uitgebuit in de visserij. De verdachte dwong Daniella* (12 jaar), Ian (11 jaar) en zijn eigen zoon Christian (10 jaar) om vis te vangen op Lake Volta, een gigantisch stuwmeer met een oppervlakte van 8502 vierkant kilometer.

Aanvankelijk kwam het bevrijdingsteam alleen om Ian te bevrijden, die al een jaar in handen was van de verdachte. Toen het team op de locatie aankwam, werd hen verteld dat Ian naar het bos was gegaan om op vogels te jagen, dus vroeg de verdachte Daniella hen naar hem toe te leiden. Daniella greep deze kans om het team te vertellen over de nachtmerrie waarin zijzelf leefde. Ze vertelde dat ze op geen enkele manier familie was van de verdachte en vaak misbruikt werd. Later vertelde ze dat ze een keer seksueel was misbruikt toen ze op weg was naar het bos om brandhout te halen. De drie survivors krijgen momenteel traumazorg in een opvanghuis en zijn voor het eerst naar school geweest. Deze bevrijdingsactie werd geleid door IJM in samenwerking met de lokale autoriteiten.

* De drie kinderen heten in werkelijkheid anders

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up