shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Caroly Houmes vertrekt na veertien jaar als directeur bij IJM Nederland

DEN HAAG - Caroly Houmes (40) neemt afscheid als directeur van International Justice Mission (IJM) in Nederland. Veertien jaar geleden stond Houmes aan de wieg van IJM in Nederland, dat zich wereldwijd inzet tegen geweld en slavernij. Houmes zal tot het aantreden van een nieuwe directeur als adviseur betrokken blijven.

Houmes behaalde een ‘Master International & European human rights law’ aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar Master specialiseerde zij zich in de misdaad van mensenhandel en kindersekstoerisme. Voordat ze in dienst trad bij IJM Nederland werkte ze als juridisch adviseur voor verschillende overheidsorganisaties.

Onder haar leiding groeide het kantoor in Nederland uit tot vijfentwintig medewerkers, tientallen vrijwilligers en een omzet van bijna vijf miljoen euro. In 2017 gingen Houmes, haar man en hun drie zoontjes naar Australië om daar het IJM-team te leiden. Na een kleine drie jaar keerde Houmes terug naar Nederland om haar rol als directeur weer op zich te nemen.

In haar tijd sprak ze veel om onderwijs te geven en mensen aan te moedigen om recht te doen. Ze genoot van het opbouwen van een team en een achterban rondom een gezamenlijke missie vanuit verbinding. Na haar vertrek zal ze zich met haar eigen bureau hierop blijven richten.

Samen met lokale autoriteiten in landen als de Filipijnen, Roemenië en Ghana bevrijdt IJM jaarlijks circa 10.000 kinderen, vrouwen en mannen die worden uitgebuit in slavernij en slachtoffer zijn van mensenhandel. IJM zet zich in om te bouwen aan goed functionerende rechtssystemen om de meest kwetsbaren te beschermen tegen geweld. Houmes: “Ik heb zowel survivors als collega's over de hele wereld licht zien herkennen te midden van de meest donkere plaatsen. Ze lieten me zien dat hoop en vreugde echt zijn. Het is een enorm voorrecht geweest om deze missie te vervullen en de meest kwetsbaren tegen geweld te beschermen. Ik blijf het team en onze achterban aanmoedigen! En zal deel blijven uitmaken van een beweging om een einde te maken aan de slavernij.”

Raad van Toezicht over vertrek Houmes: “Caroly heeft 15 jaar geleden meegeholpen aan de oprichting van IJM Nederland en de organisatie laten uitgroeien tot een sterke en zeer professionele organisatie die substantieel bijdraagt aan de wereldwijde missie van IJM. Ze heeft een uiterst professioneel team opgebouwd dat goed gepositioneerd is om IJM Nederland naar de volgende fase te brengen. Voor ons als Raad van Toezicht was het enorm prettig om met Caroly samen te werken. Wij willen haar complimenteren met het uitstekende werk dat zij heeft gedaan en benadrukken hoe dankbaar wij zijn voor de persoon die zij is geweest voor IJM en voor ons als Raad van Toezicht.”

Houmes zal tot eind juni aanblijven als directeur. Bart Luttik, operationeel directeur van IJM in Nederland, neemt de honneurs waar tot IJM een nieuwe directeur gevonden heeft. Tot die tijd blijft Houmes als adviseur betrokken. Verder zal Houmes binnen IJM actief blijven in het opzetten van een nieuwe initiatief voor vrouwen, waarin vrouwen worden aangemoedigd en ondersteund om recht te blijven zoeken in het dagelijks leven.

------------------------------------------------------------------------------------------
Caroly Houmes is beschikbaar voor interviews. U kunt hiervoor contact opnemen met Henk Jan Kamsteeg, [email protected] of door te bellen naar 0621563647

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up