shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

8 kinderen bevrijd van slavernij met nieuwe politieboten

GHANA - Een nieuwe unit van de Ghanese politie, die eind vorig jaar is gestart, heeft samen met IJM acht kinderen bevrijd van slavernij. Deze unit, die gebruik maakt van snelle en geavanceerde boten, bevrijdde de kinderen tijdens vier bevrijdingsoperaties. Het gaat om kinderen tussen de 9 en 17 jaar, die als slaaf werden uitgebuit in de visindustrie rond Lake Volta.

Lake Volta is een gigantisch stuwmeer in Ghana. Het meer heeft een oppervlakte van 8502 km² en is het grootste kunstmatige waterbekken ter wereld. Ter vergelijking: het IJsselmeer is 1100 km² groot en past dus bijna acht keer in Lake Volta. In de visserij rond dit meer worden duizenden kinderen als slaaf geëxploiteerd. De nieuwe boten helpen de politie en IJM om deze kinderen snel op te sporen en in veiligheid te brengen.

In oktober 2022 voerde de politie-unit en IJM de eerste bevrijdingsoperatie uit, waarbij een 14-jarige jongen in veiligheid werd gebracht. De visser die hem exploiteerde, werd gearresteerd.

In januari 2023 werden twee jongens van 12 en 17 bevrijd.

Bij een operatie later die maand werden nog eens twee jongens van 12 en 15 bevrijd. Joojo* zei tegen de politie: “Het werk op het meer is zwaar en ik word gedwongen om het werk van volwassenen te doen.” Eén verdachte werd gearresteerd.

Alle kinderen werden opgevangen in een tehuis, waar ze traumazorg ontvangen.

* Voor de veiligheid van de kinderen gebruiken we pseudoniemen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up