shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

50 slaven gered uit 3 steenovens op dezelfde dag

In één dag tijd zijn 50 slavenarbeiders gered door de Indiase overheid, ondersteund door een IJM-partner. De arbeiders werkten in drie verschillende steenovens.

Eén van IJM's partners wees de overheid op een zeer ernstig geval van dwangarbeid. Vervolgens hebben autoriteiten twee steenovens bezocht en een onderzoek uitgevoerd. Sommige arbeiders waren al 20 jaar op de fabriek aanwezig. Voor één man kwam het ingrijpen te laat. Hij was bijna twee decennia lang gedwongen om te werken en had in zijn wanhoop zelfmoord gepleegd, waarna zijn vrouw en zoon gedwongen werden om zijn plaats in de steenoven in te nemen.

Tijdens het onderzoek ter plaatse kwamen arbeiders van een derde steenoven in de buurt naar de overheidsfunctionarissen toe. Zij smeekten om redding. De arbeiders van deze oven werden al 4 jaar vastgehouden.

De arbeiders werden fysiek mishandeld en hadden nauwelijks bewegingsvrijheid. Dankzij de partner van IJM werd de benarde situatie van deze arbeiders onder de aandacht van de regering gebracht. En dankzij het ingrijpen van de lokale overheid zijn vijftig arbeiders uit drie steenovens in vrijheid gesteld.

De overlevenden wachten op de afgifte van hun vrijheidscertificaat (waarmee hun valse schuld is opgeheven) en keren dan terug naar huis.

Lees meer over deze redding in The Times of India, Deccan Chronicle en The Hindu en berichtgeving door NDTV.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up