shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

42 mensen bevrijd uit suikerrietboederij

42 mensen zijn bevrijd uit een suikerrietboerderij in Zuid-Azië, waar ze ernstig werden mishandeld en uitgebuit. De 42 mensen werden gered met de hulp van IJM-partner Jan Sahas, die samen met de lokale politie een succesvolle reddingsactie op touw zette.

De mensen behoorden tot inheemse groeperingen die vaak worden gediscrimineerd. Dagelijks werden ze gedwongen tot zware fysieke arbeid, zoals het snijden en laden van suikerrietstengels. Velen ondervonden gewelddadige fysieke mishandeling en pesterijen. De eigenaar van de boerderij stond hen nooit toe de boerderij te verlaten - hij zei dat hij de handelaar bijna 20.000 dollar voor hen had betaald. Een deel van de arbeiders probeerde weg te lopen, maar ze werden snel gepakt en teruggebracht.

Maar nu zijn ze vrij! Het personeel van de IJM-partner blijft de zaak volgen om ervoor te zorgen dat de slavenhouders die deze families hebben misbruikt, worden aangeklaagd. Ook letteren zij erop dat de 42 bevrijdde mensen bescherming en steun van de overheid krijgen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up