shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

33 mensen, onder wie 16 kinderen, bevrijd uit slavernij in een steenovenfabriek

NIEUWS - 33 mensen, onder wie 16 kinderen, zijn bevrijd uit slavernij in een steenovenfabriek. De mensen werden 8 maanden lang uitgebuit tot ze werden bevrijd door IJM’s partner JBVSS en de autoriteiten.

De eigenaar van de steenovenfabriek was iemand met sterke connecties en veel invloed in de gemeenschap. Hij waande zich onaantastbaar en gebruikte zijn macht om 8 families uit te kunnen buiten voor werk, zonder bang te hoeven zijn voor enige consequenties.

Elke dag werden deze families, inclusief de 16 kinderen, gedwongen om duizenden zware kleistenen te maken in de hete zon. Waar werkomstandigheden eerst nog net voldoende waren, begonnen de eigenaar en zijn mannen de gezinnen naarmate de tijd verstreek steeds meer uit te buiten. Binnen de kortste keren hadden de families geen toegang meer tot genoeg water, voedsel en elektriciteit om te kunnen leven.

JBVSS hoorde van het leed van de families bij de steenovens en bracht lokale autoriteiten op de hoogte om de mensen te redden. Echter, vanwege de reputatie en macht van de eigenaar, wilden ambtenaren en rechters in eerste instantie niets doen, tot een lagere rechter toestemde om de steenovens te bezoeken en de slachtoffers te horen.

Een klein reddingsteam ontmoette de families op de werkplaats en hoorde de verhalen van het misbruik in de steenovenfabriek. De autoriteiten wilden ondanks deze verhalen de zaak nog steeds niet bestempelen als dwangarbeid. Ze dwongen de eigenaar wel om de families hun missende loon te betalen en hun naar huis te laten terugkeren. De overheid gaf hun vervoer terug naar hun thuis. De eigenaar werd echter niet gearresteerd.

Ondanks dat de eigenaar niet is gearresteerd en de families het geld waar ze recht op hebben nog niet hebben ontvangen (vanwege de missende classificatie als dwangarbeid), blijven de gezinnen gemotiveerd. Eén van hen zei: “We blijven vechten tot we gerechtigheid krijgen – hoe moeilijk dat ook zal zijn.”

JBVSS is bemoedigd door de vasthoudendheid van de slachtoffers van de steenovens en zal met hen mee blijven vechten voor hun rechten. In de tussentijd helpt JBVSS de families weer terug te keren naar hun thuis en ondersteunt hen in de opbouw van hun leven in vrijheid.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up