shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

29 mensen bevrijd uit slavernij op bouwterreinen

NIEUWS: 29 mensen bevrijd uit slavernij op bouwterreinen in Zuid-Azië. IJM hielp onze ngo-partner (FSD) en lokale autoriteiten met de reddingsoperatie.

De gezinnen, waaronder 8 kinderen, waren vanuit de deelstaat Telangana naar Karnataka gelokt door iemand die als aannemer in de bouw werkt. IJM en FSD zien dat er tussen deze twee staten een zichtbaar patroon van mensenhandel is. Recruiters zouden arme gezinnen overtuigen met hen mee te gaan naar Karnataka, voor goede banen in de groeiende steden. Vervolgens laten ze hen achter in erbarmelijke werkomstandigheden. Ze zouden de gezinnen voorschotten geven, die in schulden veranderen. Dit moeten ze terugbetalen door voor hen te werken.

Deze families werkten al drie jaar lang onder deze valse schulden. Ze werden mishandeld en hun kinderen mochten nooit naar school en keken toe of werkten mee. De aannemers verplaatsten de gezinnen vaak van de ene naar de andere bouwplaats. IJM en FSD lichtten de regering en politie in over de mishandelingen, die vervolgens een reddingsoperatie uitvoerden en de gezinnen in veiligheid brachten.

Ambtenaren gaven de geredde volwassenen vrijlatingscertificaten, die hun valse schulden opheffen. Een FSD-leider deelde: “Vandaag waren we getuige van stralende gezichten. Ze zijn gelukkig, ook al hebben ze niets, geen roepie, zak rijst of plan voor morgen. Ze glimlachen, want ze hebben hun vrijheid terug.” (Zie foto)

De autoriteiten hebben politierapporten ingediend tegen 2 recruiters voor mensenhandel en slavenarbeid, evenals speciale bevelen om de families te beschermen als ze terugkeren naar hun thuis in Telangana. IJM en FSD zullen hen helpen om zich weer vrij te voelen en langdurige nazorg geven die ze nodig hebben om te herstellen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up