shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

28 Indonesiërs bevrijd van cyberslavernij: ‘Ik dacht dat ik was aangenomen als game-ontwikkelaar’

28 Indonesiërs, die in Cambodja werden uitgebuit als cyberslaaf, zijn met hulp van IJM veilig teruggekeerd naar hun thuisland.

Na een uitgebreide zoektocht vond de Cambodjaanse politie de slachtoffers op 26 juni 2023. Ze zaten vast in een compound, waar ze onder dreiging van mishandeling rijke mensen online moesten oplichten

“Als we de dagelijkse targets niet haalden, volgde er straf,” vertelt Andi*, één van de survivors. “Mijn supervisor sloeg me heel hard op mijn hoofd en schopte me ook. Eens had ik een verkeerde tijd in een overzicht gezet. Als straf moest ik zes uur lang op één voet staan.”

Budi*, een andere survivor, dacht dat hij een baan aannam als game-ontwikkelaar. Maar al snel besefte hij dat hij was misleid. Bij aankomst in het bedrijf werd zijn paspoort in beslag genomen. Van 8:30 tot 21:00 moest hij werken, zonder ooit een vrije dag te krijgen. Ook hij werd mishandeld door de leider van het bedrijf.

Dankzij goede samenwerking tussen IJM Cambodja en hulporganisatie Caritas International zijn de slachtoffers in veiligheid gebracht. IJM Cambodja en Caritas International boden de slachtoffers hulp, zoals counseling, tolkdiensten en voedsel. Met hulp van IJM, de Cambodjaanse politie, de Indonesische ambassade en andere partners konden ze veilig terugkeren naar huis.

Budi heeft een zaak aangespannen tegen de ronselaar die hem naar Cambodja heeft verhandeld. Met steun van IJM blijven de Indonesische autoriteiten eraan werken dat de betrokken criminelen worden berecht.

*Om hun privacy te beschermen, gebruiken we schuilnamen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up