shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

27 arbeiders werkten dag en nacht op een bouwplaats in Zuid-Azië

NIEUWS – De 27 arbeiders werkten 12 uur per dag om wegen aan te leggen en bewaakten ’s nachts de bouwplaats. Na 2 jaar lang in deze brute slavernij te leven zijn ze nu vrij!

De arbeiders waren gelokt met een goed voorschot om op de bouwplaats te gaan werken. Vervolgens maakten de eigenaars van dit voorschot een schuld, waardoor ze als slaaf aan het werk moesten. Ze kregen voor hun harde werk en lange dagen (en nachten) een schamel ‘loon’ uitbetaald. Hiermee mocht slechts één persoon de bouwplaats verlaten om daar vervolgens goedkoop eten van te kopen.

IJM’s partner FSD heeft in samenwerking met de plaatselijke politie en regeringsautoriteiten onderzoek naar de zaak had gedaan. Samen voerden ze de reddingsoperatie uit en bevrijdde de arbeiders uit slavernij! Ze ontvingen hun vrijlatingscertificaten die de valse schulden bij hun eigenaar kwijtschold. De arbeiders keren terug naar hun dorpen en ontvangen ondersteuning en nazorg van FSD. Ook diende de politie een aanklacht in tegen de eigenaar van de bouwplaats op grond van de landelijke wetten tegen slavernij.

IJM en onze partners zijn verheugd over de groeiende gevoeligheid en professionaliteit van de lokale autoriteiten in Zuid-Azië. Tijdens deze bevrijding heeft een hoge ambtenaar urenlang naar de verhalen van de arbeiders geluisterd en hen gerustgesteld dat ze veilig waren. Nu steeds meer autoriteiten zich bewust worden van moderne slavernij, zien we een grote vooruitgang in onze missie: slachtoffers ondersteunen, daders berechten en een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up