shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

23-jarige man bevrijd na 10 jaar uitbuiting op werkplaats

Een 23-jarige man die sinds zijn 13e werd uitgebuit op een bouwplaats in Zuid-Azië is bevrijd.

De bevrijdingsoperatie werd uitgevoerd door de lokale autoriteiten en een partnerorganisatie van IJM. De overheidsmedewerkers hadden recent een training gehad van IJM om gedwongen slavenarbeid op te sporen en tegen te gaan.

De medewerkers namen op de bouwplaats een interview af met de jongeman om te bevestigen dat hij daadwerkelijk werd uitgebuit. Ook gaven ze hem een vrijheidscertificaat, dat bewijst dat alle schulden aan de eigenaar waren kwijtgescholden.

De man was nog maar 13 toen hij tot slaaf werd gemaakt. Hij bracht dus bijna de helft van zijn leven in slavernij door en werd van school gehaald om het slavenwerk te doen. Zijn ouders hadden namelijk een schuld uitstaan van – omgerekend – zo’n 170 euro bij de eigenaar van de bouwplaats. De eigenaar dwong de man dagelijks 14 uur zware arbeid te verrichten. Hij schold hem vaak uit en mishandelde hem. Hij kreeg geen salaris, alleen 6 euro ‘onkostenvergoeding’ per week.

De partnerorganisatie van IJM zorgt ervoor dat de man traumazorg krijgt en hulp om weer een leven in vrijheid op te bouwen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up