shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

19 arbeiders bevrijd van uitbuiting op gemberplantage

19 mensen die werden uitgebuit op een gemberplantage in Zuid-Azië zijn bevrijd door de lokale politie. De politieagenten waren getraind door IJM om moderne slavernij tegen te gaan. Twee daders, die zich al eerder schuldig hadden gemaakt aan uitbuiting, zijn opgepakt.

De daders zaten 21 dagen in hechtenis en zijn nu op borgtocht vrijgelaten in afwachting van het oordeel van de rechter. De rechter waarschuwde de mannen dat ze de arbeiders op geen enkele manier mogen intimideren of bedreigen.

De daders hadden de arbeiders misleid op een treinstation en hen vervolgens meegenomen naar de gembervelden. Daar werden hun telefoons in beslag genomen, waardoor alle communicatie met de buitenwereld onmogelijk werd. Ze werden gedwongen om in een schuur te leven. Hun werk werd gecompenseerd met eten en alcoholische drank, maar ze ontvingen geen enkel loon.

Verschillende buren waren getuige van dit onrecht en lichtten de politie in, die snel in actie kwam en hen op 26 mei bevrijdde. Deze politieagenten hadden training ontvangen van IJM over wetten en procedures rond slavenarbeid.

De agenten gaven de arbeiders direct na de bevrijding vrijheidscertificaten (een formeel document dat alle valse schulden ongedaan maakt), maakten bankrekeningen voor hen aan, stortte daarop een rehabilitatiebedrag en brachten hen veilig terug naar huis.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up