shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

18 mensen, waaronder 10 kinderen, bevrijd uit een steenfabriek

Er zijn 18 mensen, waaronder 10 kinderen, bevrijd uit een steenfabriek. IJM’s partner JBVSS* ondersteunde lokale autoriteiten bij de reddingsoperatie.

De gezinnen werkten sinds oktober 2020 in de steenfabriek. Een mensenhandelaar lokte hen met beloftes over goede banen en een eerlijk loon. Hij ging er vervolgens vandoor met de voorschotten die voor de arbeiders waren bedoeld. De eigenaar van de steenfabriek hield de gezinnen verantwoordelijk en eiste dat ze onder barre omstandigheden bleven werken om af te betalen wat was afgepakt.

Vanaf dat moment mochten de arbeiders de werkplaats niet meer verlaten. Ze vertellen dat de eigenaar opzettelijk het aantal bakstenen dat ze maakten verkeerd telde, zodat hij hun valse schuld kon verlengen. Ook zou de eigenaar afgelopen maand niet in voedsel hebben voorzien. Al die tijd moesten ze verbaal geweld van de eigenaar en zijn handlangers verduren terwijl ze in de hete zon werkten.

Toen IJM’s partner Jai Bhim Vikas Shikshan Sansthan* (JBVSS) hoorde van de bizarre situatie van de gezinnen, werkten zij onvermoeibaar aan een plan om hen te bevrijden. Lokale autoriteiten leidden de reddingsoperatie en brachten de gezinnen in veiligheid. De eigenaar probeerde de survivors te verjagen, maar de lokale autoriteiten zorgden ervoor dat ze veilig waren en dat de juiste protocollen werden gevolgd.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up