shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

18 mensen bevrijd uit een banketbakkerij in Thailand

NIEUWS | Er zijn 18 mensen bevrijd uit een fabriek van een banketbakkerij in Bangkok in Thailand. De 18 mensen waren arbeidsmigranten uit Myanmar en werden tegen hun wil vastgehouden. Dankzij een samenwerking tussen IJM en Thaise autoriteiten zijn deze mensen nu vrij!

De reddingsoperatie werd uitgevoerd vanuit een groot huizencomplex in de woonwijk. Agenten probeerden de arbeiders te bereiken, maar zij zaten opgesloten op de bovenste verdieping van een gebouw met hoge gesloten hekken. Uiteindelijk lukte het de arbeiders buiten te komen. Een van hen begon over het hek naar buiten te klimmen en er werd een ladder gebracht om hem te helpen ontsnappen. Deze man zei later: "Ik wist niet of het dagen of maanden zou duren... Ik voel me nu vrij."

In totaal volgden 18 Myanmarese immigranten hem naar de vrijheid, waaronder een jongen en een meisje van 16 jaar oud.

De bevrijde mensen worden door IJM Thailand ondersteund bij de ondervragingen en ontvangen juridische hulp en nazorg op een veilige locatie.

"We zijn blij dat we een rol hebben kunnen spelen bij de bevrijding van deze mannen, vrouwen en kinderen en dat we ervoor hebben kunnen zorgen dat ze veilig zijn. We juichen de snelle inspanningen van DSI en de Thaise autoriteiten toe om hulp te brengen aan arbeidsmigranten die het slachtoffer zijn van misbruik," zegt Andrew Wasuwongse, IJM Thailand Field Office Director.

IJM Thailand zet zich sinds 2017 in om mensen uit gedwongen arbeid en arbeidshandel te bevrijden. Ook al is Thailand in eerste instantie gericht op de uitbuiting in de visindustrie, markeert deze zaak de uitbreiding van het team naar andere industrieën in Thailand waar gedwongen arbeid kan worden aangetroffen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up