shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

12 kinderen gered van dwangarbeid in wegrestaurants

NIEUWS: Er zijn 12 kinderen gered van dwangarbeid in wegrestaurants in Zuid-Azië. De kinderen werden maanden- of zelfs jarenlang gedwongen om te werken in kleine restaurants langs een drukke snelweg. Ze werkten onder vijf gewelddadige eigenaren en werden voortdurend verbaal mishandeld en bedreigd. Ze mochten hun familie nooit zien. Onder de kinderen was een jongen van slechts 7 jaar oud.

IJM’s partner JBVSS onderzocht deze wegrestaurants in samenwerking met andere lokale autoriteiten en startte een reddingsoperatie. De groep splitste zich op in 10 teams en vielen bij 14 restaurants binnen om kinderen te bevrijden. Ze hoopten dat de eigenaren ondertussen niet getipt zouden worden over de reddingsactie. De autoriteiten vermoeden dat de eigenaren toch 4 of 5 kinderen wisten te verbergen. 12 anderen zijn gered en in veiligheid gebracht. De politie heeft aanklachten ingediend tegen de 5 verdachten die deze kinderen hebben verhandeld of uitgebuit. Ook blijven ze zoeken naar de verdwenen slachtoffers.

Nadat de autoriteiten de kinderen hielpen met het afleggen van hun officiële verklaringen, werden ze naar een veilig onderkomen gebracht. Daar zullen ze nazorg ontvangen. Ook wordt er gekeken of hun oorspronkelijke woonplaats veilig genoeg is om naar terug te keren en zullen ze proberen hen te herenigen met hun ouders. JBVSS zal de kinderen langdurige nazorg geven en hen helpen om een leven in vrijheid op te bouwen.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up