shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

11 mannen bevrijd die met ijzeren kettingen in slavernij werden gehouden

ZUID-AZIË – Elf mannen zijn bevrijd die dagelijks werden gedwongen twaalf uur lang zonder pauze waterputten te graven. Aan het eind van de dag werden de mannen vastgebonden met ijzeren kettingen en opgesloten in een kamer om te voorkomen dat ze zouden ontsnappen.

De bevrijdingsoperatie werd op 20 juni 2023 uitgevoerd door lokale autoriteiten, waarna IJM ondersteuning bood. Bij de operatie werden de elf arbeiders bevrijd en vier daders gearresteerd.

De verdachten waren volgens de politie onderdeel van een bende mensenhandelaren die aasde op werkloze mannen. Deze daders hadden de elf mannen gelokt met valse beloften van een goed loon. De mensenhandelaren dwongen hen vervolgens een auto in te gaan en brachten hen naar twee locaties waar waterputten werden gegraven, met zes arbeiders op de ene locatie en vijf op de andere.

Elke ochtend om zeven uur werden de arbeiders in de waterput neergelaten en gedwongen om twaalf uur lang te graven.

Een ambtenaar die deze zaak leidde verklaarde: “De aannemers betaalden niks aan de arbeiders. Nadat ze een arbeider vier tot vijf maanden onder zulke omstandigheden hadden laten werken, werd hij vrijgelaten. De arbeider liep dan weg zonder naar het geld te vragen om aan de martelingen te ontsnappen. Ook werden de arbeiders onder druk gezet om medicijnen in te nemen die hen verdoofden.”

De mannen hadden blaren en diepe wonden aan hun ogen en voeten - sommigen van hen worden in het ziekenhuis behandeld. Een politieagent zei tegen een BBC-journalist: “Ze hadden geen sanitaire voorzieningen, ze moesten zichzelf ontlasten in de putten die ze groeven en na het werk het afval opruimen.”

Bij de bevrijdingsoperatie op 20 juni ontvingen de mannen vrijlatingscertificaten om de valse banden met de mensenhandelaren te verbreken. Deze certificaten helpen hen ook om toegang te krijgen tot overheidsuitkeringen.

Na de bevrijding bood IJM juridische hulp. Zo hebben IJM-specialisten de politie geïnformeerd over de wetten op slavenarbeid en de bepalingen die in de aanklacht tegen de daders moeten worden opgenomen. IJM zal de mannen blijven ondersteunen met juridische hulp en traumazorg.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up