shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer
Terug naar verhalen

Verhalen van Hoop

Deel

Verhalen van Hoop

Momenten van vreugde die ons door laten gaan.

Lees meer

In een wereld waar nieuws sneller dan ooit bij ons komt en alles onzeker voelt, willen we als International Justice Mission iets met je delen dat kan helpen: Hoop.


Slachtoffers die bevrijd zijn uit slavernij en onrecht hebben ons altijd laten zien dat er lichtpuntjes zijn in duisternis. We weten dat het delen van hun verhalen de wereldwijde pandemie niet zal stoppen, maar het geeft wellicht wel extra motivatie als we denken aan degenen die getroffen zijn, of als we onze buren helpen met boodschappen. We hopen dat je bemoedigd wordt in een aantal van deze verhalen van vreugde.

Eindelijk naar huis.

IJM bevrijdde 44 jongens en 32 jonge mannen die verhandeld waren vanuit hun dorp ruim 1500 km verderop. Deze jongens en mannen werden dag en nacht gedwongen te werken in fabrieken, waar ze juwelen en sieraden maakten. Ze kwamen in aanraking met gevaarlijke chemicaliën en ademden metaalstof in zonder bescherming. Het was, in het kort, gruwelijk.

En toch was er hoop. Toen IJM en de lokale autoriteiten de jongens naar een veilige plek brachten (en de daders die hen misbruikten arresteerden), werden ze overweldigd door vreugde. Toen we ze vertelden dat ze naar huis zouden gaan, was dit hun reactie.

De persoon die geknuffeld werd, is een van IJM’s medewerkers. We kunnen niet stoppen met het filmpje afspelen. Het laat de hoop, vreugde en schoonheid zien van wat werkelijk mogelijk is als mensen opstaan voor degenen die bevrijding nodig hebben.

Lees het hele verhaal ->

Dit is Bablu

Voordat Bablu geboren werd, moesten haar moeder, vader en zus werken in een houthakkerij voor een schamel loontje zodat ze hun schuld zouden kunnen afbetalen. Ze dachten dat het een eerlijke baan was, maar het veranderde al snel in een leven van misbruik. Voor 15 euro kreeg een gruwelijke man, die ‘het beest’ genoemd werd, volledige controle over ieder aspect van hun leven.

Hun omstandigheden waren gruwelijk en het misbruik waarmee ze te maken kregen was weerzinwekkend. Het werd al snel duidelijk dat hun toekomst een in slavernij was, als ze geen uitweg zouden vinden.

Een paar dagen voordat Bablu werd geboren, onderzocht IJM samen met lokale autoriteiten de houthakkerij. Ondanks bedreigingen, verzamelde Bablu’s moeder de moed om vrijuit te spreken en de autoriteiten te vertellen over het misbruik en de kwelling waar ze in zaten. Dankzij haar moed en de steun van mensen als jij, kon IJM ingrijpen in het leven van dit gezin en hen bevrijden. Bablu werd een paar dagen later in vrijheid geboren!

Geniet van dit kleine filmpje van een gezin dat liefde en vrijheid viert met een stukje taart.

Bekijk het filmpje ->

Coronacrisis update door Gary Haugen, oprichter en directeur van IJM.

IJM's werk en missie gaan door. We vertellen je graag hoe we proberen de meest kwetsbaren zo goed mogelijk te beschermen.

Lees Gary's brief ->

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up