shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

76 mensen bevrijd van slavernij in juwelenfabrieken

In India zijn 76 mensen bevrijd die als slaaf werkten in verschillende juwelenfabrieken. Onder hen waren 44 kinderen. Een lokale advocaat wees het IJM-team in Chennai op deze zaak, nadat hij een anonieme tip had gehad. IJM werkte samen met de lokale overheid om de exacte locaties te achterhalen en voerde op 6 september reddingsoperaties uit in vijf fabrieken en op 11 september in twee fabrieken.

Alle 76 jongens en jongemannen waren verhandeld vanuit West-Bengalen, een staat die ruim 1600 kilometer bij de juwelenfabrieken vandaan ligt. In de fabrieken moesten ze 14 uur per dag werken, van 10:00 ’s ochtends tot middernacht. Ze sliepen gezamenlijk in een grote ruimte op dunne, strooien matrasjes, terwijl de fabriekseigenaren hen constant in de gaten hielden met camera’s.

Elke dag moesten de jongens honderden gouden sieraden maken, vaak met zware chemicaliën en zonder bescherming. Sommigen werkten al tien jaar in de fabrieken. Veel van de jongens hadden brandwonden op hun handen. De politie heeft al vier fabriekseigenaren gearresteerd die deze jongens en jongemannen tot slaaf hebben gemaakt.

Ondertussen hielpen IJM en overheidsfunctionarissen de geredde jongens op 13 september terug te keren naar West-Bengalen om zich te herenigen met hun familie en te beginnen met hun herstel. Toen de jongens het nieuws hoorden dat ze naar huis zouden gaan, dansten ze, pakten ze opgewonden hun spullen in en omhelsden ze de IJM-medewerkers.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up